изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:22 EEST
Терорист е заподозрян в изготвянето на фалшиви документи за самоличност за екстремисти в България    
НовиниТоронто. 44-годишният Фатех Камел от алжирски произход се е завърнал в Канада на 29 януари, след като е лежал четири години във френски затвор за това, че е бил част от международна терористична мрежа.

Преди да бъде арестуван в Йордания през 1999 г., експертите по тероризма считат, че Камел е бил лидер на ислямска терористична клетка в Монреал, свързана с мрежата на Осама бин Ладен “Ал Кайда”. Това съобщава канадското издание Toronto Star. Въпреки че френските власти никога не са доказали връзката на Камел с Осама бин Ладен, те са обявили по време на съдебния процес, че се счита, че Фатех Камел е натоварен с отговорността по изработването и пренасянето на фалшиви документи за самоличност, използвани от екстремисти в Северна Америка, както и в Турция, България, Белгия, Франция и Босна, посочва The Star. Високопоставеният експерт по борба с тероризма от френската полиция Жан-Луи Бругие е заявил пред изданието, че френските власти са следили Камел по целия свят в продължение на шест месеца, преди да бъде арестуван, и считат, че той се е срещал с ръководни лица на редица терористични мрежи.
Камел се е сражавал в Афганистан и Босна, според френските експерти по тероризма, както и се смята за специалист във фалшифицирането на документи за ислямски терористи.
Фатех Камел е арестуван от йорданските власти на 15 декември 1999 г. и екстрадиран във Франция, където е бил изправен пред съд в Париж през 2001 г. и осъден през март 2002 г. Той е осъден за участието си в редица терористични заговори, сред които организиране на бомбен атентат в метро и предоставяне на фалшиви паспорти на известни екстремисти.
Френските власти предполагат също, че Камел е лидер на Groupe Roubaix, известна екстремистка групировка на алжирски крадци и бомбени терористи, които използват картечници и ръчни гранатомети, отбелязва изданието The Star.
Осъжданият международен терорист, гражданин на Канада, който в миналото е заявил, че “убийството е твърде лесно за мен”, може да бъде лишен от канадско гражданство. Това заяви пред канадското издание The Star зам.-председателят на Консервативната партия в Канада Питър Маккей. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Терорист е заподозрян в изготвянето на фалшиви документи за самоличност за екстремисти в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди