изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:15 EEST
ВЪЗРАСТНИ ХОРА ОТ ОБЛАСТТА ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТ БЕЗПЛАТНО НА ТУЗЛАТА    
ОбществоЖенска либерална мрежа представи дейността си пред над 150 жени от Добрич. Присъстващите дами бяха възхитени от изпълненията на талантливите възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски"

Хора от третата възраст от Добричка област ще могат да посещават специализираната болница "Тузлата" край Балчик, където ще получават безплатна рехабилитация и лечение. Идеята за тази инициатива бе на народния представител от НДСВ д-р Антония Първанова и подкрепена от над 150 добрички жени по време на представяне на Женска либерална мрежа в петък. Организацията по определяне на пенсионерите, които ще посещават Тузлата, ще бъде осъществявана от А. Първанова, зам.-областния управител Дочка Костадинова и управителя на "Нова добруджанска трибуна" Сабина Дукова. Възможностите на специализираната болница са да приема на всеки 10 дни по 50-60 възрастни хора. Транспортът ще е за сметка на "Тузлата". Според д-р Първанова, инициативата на добричките жени ще е мъничък жест на благодарност към нашите родители.
С изключителен интерес дамите от Добрич се запознаха с дейността на Женска либерална мрежа. Тя бе представена от лидера на неправителствената организация Снежина Чипева - народен представител, присъстваха още Райна Захариева - психолог, Долорес Дилова - художник и арх. Виолета Александрова. Презентацията на Женска либерална мрежа бе направена по инициатива на д-р Първанова. Тя сподели, че организацията обединява дами, които са се заели с трудната задача да покажат, че жените са по-добрата половина на света. "Събрали сме се жени активни, работещи жени, жени с кариера, интелектуалки и които искат да направят нещо за обществото" - сподели д-р Първанова. Тя посочи сериозните традиции, които добричките жени имат в тази посока и изрази желанието си този опит да бъде изнесен в национален, а и световен мащаб.
Женска либерална мрежа е създадена преди година и половина, съобщи Снежина Чипева. Тя не скри вълнението от гостуването си в нашия град, тъй като, както сподели, има добруджански корени. Лидерът на организацията представи трите проекта, които макар и за толкова кратко време от създаването си, е спечелила Женска либерална мрежа. Единият от тях - за екологично земеделие, по който безработни младежи ще бъдат обучавани как да произвеждат мед, се реализира в Шабла. С. Чипева посочи, че точно така, чрез проекти, в близко бъдеще ще бъдат усвоявани европейските пари от общините и неправителствени организации.
Женска либерална мрежа има създадени структури в много градове в страната, каза още народният представител. Тя с гордост сподели голямото присъствие на жени - 36 процента, в настоящото управление на страната. Стана ясно още, че организацията се занимава с благотворителност, насочена към хора със зрителни увреждания, към подпомагане на храмове, старчески домове. "Занимаваме се с дребни неща, но значими за отделния индивид", допълни С. Чипева. Тя не без гордост съобщи, че през май София ще бъде домакин на конгреса на Либералния интернационал. Той се провежда на всеки две години, предния път е бил в Сенегал. Очаква се да пристигнат над 500 делегати от цял свят. Кметът на Добрич Детелина Николова е поканена да участва с доклад. Женска либерална мрежа е измислила страхотен подарък за делегатите, който ще им помогне да занесат със себе си частица от България. Всеки от тях ще получи албум със снимки на народни носии.
Изключително развълнувани останаха както гостите от Женска либерална мрежа, така и присъстващите дами, от специалния музикален поздрав. Той бе отправен от невероятните изпълнители на СОУ "Св. Климент Охридски". Децата предизвикаха бурни аплодисменти и показаха за пореден път, че Добруджа ражда изключителни таланти. 

 


Сходни връзки

ВЪЗРАСТНИ ХОРА ОТ ОБЛАСТТА ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТ БЕЗПЛАТНО НА ТУЗЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди