изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:56 EEST
Спират “паяците” във Варна    
НовиниВременно се преустановява дейността на техническите платформи тип “паяк”, съобщи на пресконференция днес кметът на Варна Кирил Йорданов.

В същото време градоначалникът назначава комисия от трима души, които да посочат местата на територията на Община Варна, където пътните знаци си противоречат. В комисията влизат полк. Алекси Христов от РДВР-Варна, временно изпълняващия длъжността шеф на дирекцията по опазване и осигуряване на обществения ред в общината Стойчо Бакалов и кметът на район “Одесос” Димо Николов. Срокът за действие на комисията е 10 дни, но ако се наложи, той може да бъде удължен, съобщи още Кирил Йорданов.

Около 18 милиона лева ще бъдат изразходвани за основен ремонт на пътищата в града, заяви градоначалникът. От тях 4 374 000 лева ще бъдат осигурени от фонд “Приватизация”, а останалите 13 милиона от облигационния заем, който Община Варна смята да тегли напролет. Социологическо проучване, поръчано от общината показва, че хората определят като основен проблем на Варна лошото състояние на улиците. При сондажа са анкетирани 1000 души. 88% от варненци заявяват, че са съгласни Община Варна да тегли облигационен заем в размер на 15 милиона лева. 7% казват, че донякъде са съгласни. Изводът е, че висок процент от жителите на града, са съгласни общината за втори път да емитира общински облигации, посочи Йорданов. За целта обаче е необходимо и решение на Общинския съвет.


 


Сходни връзки

Спират “паяците” във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди