изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:22 EEST
Вилно селище ще бъде изградено край черноморския град Каварна    
НовиниВилно селище ще бъде изградено край черноморския град Каварна. Първите вили, построени в Испански стил, през май ще посрещнат първите гости от Англия, Германия и Испания.

Инвестицията, която прави Хауърд Робинсън възлиза на около 700 хил. евро, съобщи БТВ. Робинсън ще изгради 32 вили върху близо 30 декара, които е купил на търг от Община Каварна. Той избрал каварненския бряг за своята инвестиция след като е направил проучване на атрактивните райони по българското Черноморие.
"Това се дължи на факта, че повечето англичани в момента се отдръпват от Испания, защото там започна да става много скъпо. Другата причина, разбира се, е климатът. Там е много горещо за повечето граждани на Великобритания, а пък Вие имате един чудесен микроклимат."
Робинсън е започнал вече изграждането на подходяща инфраструктура, за да може в началото на май да бъдат готови първите две вили в испански ситл.
Той обещава да сподели успеха си с българите и 1% от печалбата ще дарява на хората от Каварна.
Независимо, че селището все още е в процес на изграждане, английският бизнесмен е редовен дарител на помощното училище в града.
Създаваме отлични условия за развитието на частния бизнес в Каварна и в резултат на това безработицата ще е по-малка, инфраструктурата на района ще се подобри, а и данъците, които ще влизат в общинската хазна спомагат за развитието на общината, споделя кметът на града Цонко Цонев.
Робинсън очаква във вилното селище да почиват не само жители на острова, но и немски и испански туристи.
http://www.btv.bg  Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Вилно селище ще бъде изградено край черноморския град Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди