изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:49 EEST
Таксиметров шофьор спечели лаптоп от “Тест на нацията”    
Любопитно

В играта участваха шест групи. С най-висок резултат е ВИП-групата с коефициент на интелигентност 107, журналистите са с 98, трети са блондинките с 97. Следват таксиметровите шофьори с 96 и студентите с 95. На последното място с коефициент на интелигентност от 88 са рекордьорите, група от представители на силови и бойни спортове.



Таксиметровият шофьор Георги Георгиев спечели лаптоп от първия телевизионен “Тест на нацията”. След решаването на тестовете се оказа, че неговия коефициент на интелигентност е 121. Шоу-играта “Национален тест за интелигентност” бе проведена късно в събота, 5 март. Георгиев каза, че неговият таксиметров автомобил е Лада.

 

Най-високият коефициент на интелигентност (IQ) от участниците в студиото обаче имаше проф. Михаил Константинов, чиито резултат е 127. Той беше във ВИП-групата и също ще получи лаптоп. Един от участниците в теста в студиото е с IQ 50, но той не бе обявен поименно.

 

В играта участваха шест групи. С най-висок резултат е ВИП-групата с коефициент на интелигентност 107, журналистите са с 98, трети са блондинките с 97. Следват таксиметровите шофьори с 96 и студентите с 95. На последното място с коефициент на интелигентност от 88 са рекордьорите, група от представители на силови и бойни спортове.

 

Тестът се състоеше от 64 въпроса, разпределени в шест групи от областите езикови въпроси, памет, логика, числови въпроси, практически възприятия и форми.

 

В отбора на ВИП-персоните освен проф. Михаил Константинов бяха включени оперната певица Христина Ангелакова (IQ 115), балерината Маша Илиева, актрисата Елена Петрова (99), режисьорът Андрей Слабаков (101), Мисис България Румяна Маринова (102), Йордан Лечков, доц. Георги Лозанов, дизайнерката Албена Александрова, както и юристът Александър Александров.

 

Сред рекордьорите се забелязваха известните Митьо Крика, Влади Въргала, както и популярният Кофе Бабоне.

 

Освен участниците в шоуто, които се състезаваха на живо в студио на БНТ, възможност да проверят своята интелигентност имаха и зрителите. Те можеха да участват чрез интернет, SMS и тест-карти (които се изпращат по пощата).

 

Един от участниците чрез интернет има коефициент на интелигентност от 152. Комисия ще провери редовността на неговия тест и ако всичко е наред, той ще получи лаптоп. Още един лаптоп трябва да получи участник в теста, дал свойте отговори чрез SMS, но се оказа, че е участвало цялото семейство и отново комисия трябва да решава дали той ще получи наградата.

 

Наградата за участника с най-високия резултат от изпратените тест карти ще бъде GSM.

 

По предварителни данни над 15 хиляди са участниците в теста чрез Интернет и SMS, като по-голяма част са използвали възможностите на глобалната мрежа.

 

Резултатите от теста показват, че от Русе са участниците с най-висок среден коефициент на интелигентност  - 105, "най-умните" зодии са Овен и Лъв с IQ от по 102, а по възраст хората над 80 години в България имат среден коефициент от 130. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Таксиметров шофьор спечели лаптоп от “Тест на нацията” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди