изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:15 EEST
Разказът на италианската журналистка за стрелбата в Ирак се различава от съобщението на американските части    
По светаВ статията си "Джулиана: Моята истина", освободената от плен журналистка разказва своята версия за това какво точно се е случило в петък вечер по пътя към летището в Багдад.

Разказът на италианската журналистка за стрелбата в Ирак, при която загина разузнавачът Николо Калипари, се различава от съобщението на американските части за инцидента.

Засега Джулиана Сгрена отказва да говори за някои неща.

Но италианското разузнаване изключва възможността колата, в която са пътували освободената от плен журналистка и разузнавачът, да е попаднала на засада.
В статията си "Джулиана: Моята истина", освободената от плен журналистка разказва своята версия за това какво точно се е случило в петък вечер по пътя към летището в Багдад. Тя отрича техният автомобил да се е движил бързо и да не е реагирал на предупрежденията, както твърдят американците. Журналистката каза още, че шофьорът два пъти е информирал посолството на Италия, че тръгват за летището.

"Нека се разберем какво е засада. Когато караш по пътя и има хора, които се предполага, че знаят че идваш, а пред теб се оказва танк, който изстрелва стотици патрони без никакво предупреждение."

Сгрена и Никола Калипари - човекът, договорил освобождаването й, били на задната седалка. Калипари я прикрил с тялото си и веднага бил убит.

Тялото на загиналия разузнавач беше докарано в Рим снощи.

Джулиана Сгрена беше отвлечена преди месец в Багдад. Днес тя разказа как похитителите я предупредили, че "американците може да се намесят". Но вестник "Месаджеро" цитира източници от разузнаването, според които американците не биха рискували да убият италиански специален агент. Ако имат мотив срещу Сгрена те по-скоро биха потърсили "иракски наемници".  http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Разказът на италианската журналистка за стрелбата в Ирак се различава от съобщението на американските части | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди