изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:08 EEST
ПОДАРЪЦИ ЩЕ ПОЛУЧАТ НАЙ-ВЪСТРАСТНИТЕ ЖЕНИ В БОЖУРОВО    
ОбществоПразник, посветен на Международния ден на жената - 8 март, ще събере днес жителите на добричкото село Божурово в читалището, съобщи за НДТ кметът Балчо Петров.

Концерт ще изнесат оркестър "Авлиги" от с. Дончево и самодейци от Божурово. Кметът на селото ще отправи приветствие и ще връчи подаръци - стенни часовници, на десетте най-възрастни жени на Божурово. Сред тях са българки, мюсюлманки и ромки. На най-много години е Петра Стойчева, която е родена през 1917 г.
По време на празника Балчо Петров ще награди Айредин Раин. 54-годишният мъж, който работи като механизатор в местната кооперация, ще бъде отличен за участието си в мероприятията по време на снежната стихия. Айредин е открил пътя до съседни села, снабдявал е хората с хляб. Той ще бъде награден с 15 лева и часовник. По време на тържеството се очаква да бъде взето решение за преместване на датата на празника на с. Божурово. Той се чества на 9 септември, ще бъде предложено това вече да става на 6 септември.

 


Сходни връзки

ПОДАРЪЦИ ЩЕ ПОЛУЧАТ НАЙ-ВЪСТРАСТНИТЕ ЖЕНИ В БОЖУРОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди