изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:11 EEST
"ДВИЖЕНИЕ ДЕМОКРАТИЧНО КРИЛО" СЕ ПРЕДСТАВИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
Ред и сигурност

Според Осман Октай, лидерът на ДПС Ахмед Доган е трябвало да стане вицепремиер, за да носи политическа отговорност. Той смята, че БСП няма да е първа на изборите. До края на март "Движение демократично крило" ще направим така, че да има самочувствие за самостоятелно явяване на изборите



На тридневно посещение в Добричка област бе председателят на "Движение демократично крило" Осман Октай, който е независим народен представител. Той започна срещата си с журналистите с думите: "Обичам да идвам в Добрич, защото сме земляци. За съжаление, твърде дълго отсъствахме в този регион и нямахме възможност да провеждаме пресконференции. Цялото областно ръководство на ДДК присъства. Ще се опитаме да разясним нашата политика и да се запознаем с проблемите на региона. Ние сме най-сериозната алтернатива на ДПС."

Според Осман Октай, жалко е, че в един избирателен район като Добрич управляващата коалиция има 5 мандата, а общините в Златна Добруджа са едни от най-бедните общини в цяла България. Той се позова на проучване на Световната банка от преди три седмици, която е направила карта на бедността в България. Според нея, общините в България са подредени по богатство, а лидер е София. Общините с малцинствено население са най-бедни. Прави впечатление, че общините, които се управляват от представителите на ДПС, са с най-бедно население. На последно място е Кайнарджа /Силистренско/. Близо 44 процента от населението е под прага на бедността. Следват Никола Козлево /Шуменско/, Върбица, Венец, Самуил, Антово, Якоруда и община Добричка. 31,16 % от жителите в Добричка живеят под прага на бедността. В Крушари бедните са 29, 90 %. “Дулово - моята община, където живеят родителите и родата ми, също е сред най-бедните - каза г-н Октай. И още -  Не е допустимо общините на Златна Добруджа да са с най-бедно население. Хората гладуват. Цели райони в България с турско население са превърнати в гета. Там няма друго политическо присъствие. Добрички регион се превърна в гето, защото хора, които в собствените си региони не могат да се реализират като народни представители, се скриха в Добричката листа и влязоха, за да реализират мандат. Д-р Джевджет Чакъров не можа да се реализира 3 мандата в Пловдивско и Пазарджишко, откъдето е. Защо не го избират там? Скри се в една анонимна листа на изселници. Същото е с Ахмед Юсеин в Кърджали. Не стига, че той е с нереализиран мандат в Кърджалийско, ами и  е   оторизиран партийно да оглавява Добрички регион на ДПС. Рамадан Аталай е човекът, който в Разградско и Русенско не можа да влезе като депутат. Доган оглавяваше само една листа и ако ние с президента П. Стоянов не бяхме помолили ЦИК да си преразгледа решението, Доган нямаше да бъде депутат. Вотът в Добрички регион не само, че бе подменен, но тук дойдоха хора, които се оказаха вредни. Сигурно някои неща звучат реваншистки, но ножът е опрял до кокала. Драмата е тотална в цяла страна. Идвам от Гоцеделчевски регион, където тютюнопроизводителите протестират. Цели региона са изолирани" - каза Осман Октай.

Миналата седмица в Шумен ДДК е участвала в подписване на декларация с 33 изселнически организации за взаимодействие на следващите парламентарни избори. "Изселниците са мощно агитационно оръжие. Ние ще направим всичко възможно в дясноцентриското политическо пространство да припознаем своите политически партньори след диалог. Дали това ще стане преди или  след изборите е вече въпрос на анализ и обсъждане. От 2003 година ДДК е регистрирана политическа партия. По процедурни причини НДСВ и ДПС не ни допуснаха на последните избори. С партията на Костов проведохме няколко семинара, но единствената политическа партия, която има подписано споразумение с изселническите организации, сме ние. ДСБ не може да разчита и претендира за гласовете от чужбина. До края на март ще направим така, че да имаме самочувствие за самостоятелно явяване на изборите, но ще направим всичко възможно да бъдем в коалиция с някоя от десните формации. С еднаква сила днес звучат ДСБ, СДС и ССД. Конкретни разговори ще водим когато ние имаме самочувствие за това" - заяви О. Октай.

"В кой избирателен район трябва да бъдат разпределени гласовете от чужбина, ще реши ЦИК. Не е казано обаче, че всички гласове трябва да пристигнат в Добричко. Но винаги съм бил против всички гласове да отиват в един избирателен район, защото отнемат представителността на местното население. Защо да не се помисли да има отделна листа, отделен избирателен район за тях. Има и други варианти, като единият от тях е да се разпръснат гласовете" - допълни той.

Според депутата, на изборите ще надделее тази партия, която успее да спечели доверието на по-голямата част от населението. "За съжаление, всички политици до такава степен сме дискредитирани и продължаваме да работим в тази плоскост и да отвращаваме избирателите. Определено считам, че БСП няма да бъде първа след парламентарните избори. Най-много гласове ще събере  някоя от десните политически формации. В никакъв случай няма да е НДСВ. ДПС, ако рискуват самостоятелно да отидат на изборите, няма да влязат в следващия парламент. Нашата главна цел е ДПС, която забрави защо е на власт, да не влезе в парламента" - категоричен бе Осман Октай.   

Той е един от основателите на ДПС. Движел е цялата стратегия, концепция и кадрова политика на ДПС. "До последните парламентарни избори винаги съм управлявал предизборния щаб и с моите екипи съм правил предизборната стратегия на ДПС. Нашата основна задача бе да бъдем близо до избирателите и да решаваме техните проблеми. Като човек, познавач на политическата кухня от 90-а година, бих казал, че в политиката има два типа политици. Едната категория искат реализация на всяка цена, за да обслужват частно-семейни групови интереси. Друг тип политици са тези, които постоянно са сред населението. Приоритет за тях е развитието на държавата и решаване на проблемите на хората. Вторият тип политици са много малко. Време е вече да си зададем въпроса - това правителство дойде да обслужва интересите на държавата и гражданите или да обслужва интересите на групировките. Аз се отказах да седна на софрата на далаверата и гражданската ми отговорност ми наложи да си подам оставката като зам.-председател на ДПС.  В Движението за права и свободи се утвърди една тенденция да се обслужват частно-семейни и групови интереси. Това бе причината да се стигне до вътрешния конфликт в партията" - заяви на пресконференцията народният представител.

На 19 март в Кърджали отново ще има конференция, на която ще присъстват тези 33 изселнически организации, които наскоро  са подписали споразумението в Шумен. Изселническите организации са обединени в Съюз на Балканските турци с председател Сейхан Туркан, със седалище Истанбул. В Кърджали темата на срещата им ще бъде "Съвместна подготовка за провеждане и участие на предстоящи парламентарни избори 2005". През април ще се съберем в Гоце Делчев. Старт на изборите ние ще дадем в НДК. Предстои ни тур в Турция, където ще обиколим 8 града. Сред тях - Одрин, Бурса, Истанбул, Къркларели, Измир, Анкара и други  градове” - каза Осман Октай. НДТ   

 


Сходни връзки

"ДВИЖЕНИЕ ДЕМОКРАТИЧНО КРИЛО" СЕ ПРЕДСТАВИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди