изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:24 EEST
Директорът на Федералната служба за сигурност на Русия докладва на Путин за смъртта на Аслан Масхадов    
НовиниГрозни. Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Николай Патрушев докладва на президента Владимир Путин за смъртта на “международния терорист” Аслан Масхадов, съобщиха от пресслужбата на ФСБ.


В Чечня беше убит чеченският сепаратистки лидер Аслан Масхадов, съобщиха по-рано руските агенции, позовавайки се на изявление на Иля Шабалкин, говорител на Регионалния оперативен щаб за контратерористични операции в Северен Кавказ. Според информацията, Масхадов е бил убит при спецоперация, проведена във вторник от спецчасти на Федералната служба за сигурност на Русия в селището Толстой-Юрт.
При спецоперацията са били задържани трима сподвижници на Масхадов – Илисханов, Мурдашев и племенникът на Масхадов – Весхан, които заедно с Масхадов се укривали в подземен бункер под една от къщите в селището Толстой-Юрт, Грозненски район, съобщи РИА Новости. За Толстой-Юрт е заминала оперативно-следствена група на прокуратурата в Чечня.
Спецоперацията на руските федерални сили е започнала на 6 март в околностите на селищата Центорой, Беной, Гардали в Юрт-Веденски и Ножай-Юртовски райони в кавказката република.
Руска телевизия излъчи кадри на тялото на убития в Чечня сепаратистки лидер Аслан Масхадов. Вицепремиерът на Чечня Рамзан Кадиров съобщи пред руската телевизия НТВ, че тялото на убития чеченски сепаратистки лидер Аслан Масхадов е било предадено на роднините му.
За главата на чеченския сепаратистки лидер Аслан Масхадов бе обявена награда от 10 млн. долара.
http://focus-news.net/
 


Сходни връзки

Директорът на Федералната служба за сигурност на Русия докладва на Путин за смъртта на Аслан Масхадов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди