изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:52 EEST
Терористи търсят работа в ЦРУ, идва краят на Заркауи    
Новини Пак въртят името на България - този пък, че набирала наемници за джихад.

Около 40 души, заподозрени за връзки с терористични организации, са се опитали да започнат работа в американските спецслужби, включително и ЦРУ, съобщи в. Los Angelis Times. Други представители на спецслужбите споделят пред изданието, че терористи, включително и свързани с “Ал Кайда”, се опитвали да внедрят свои хора в антитерористичните структури на САЩ.
Подозрителните лица, всички граждани на САЩ, не са били допуснати от спецслужбите тъй като се провалили на “детектора на лъжата” или имали пропуски при подаването на документите. В същото време никой от отхвърлените не бил арестуван.
Страхът на американските специални служби от "къртици" остава. Те имат нужда от стотици лингвисти и анализатори, които лесно могат да проникнатт в чужди социални групи и да събират секретна информация. Но често най-подходящите за такава работа са натурализирани американци, които са израснали вв Близкия изток или южна Азия и говорят арабски, фърси, дари и други много редки езици.
В понеделник, 7 март, в Северен Ирак започна широкомащабна съвместна операция на американските и иракските сили, предаде "Фокус" по информация на РИА Новости. Операцията ще продължи около седмица и целта й е залавянето на йорданския терорист Абу Мусаб ал Заркауи, за когото има оперативни данни, че се укрива в град Самара. В града е въведен полицейски час, не работят държавните учреждения и училищата.
Само ден по-рано The Times online отново тиражира тезата, че и българи, живеещи в Германия, са набирали доброволци за групировката Заркауи. Според информацията активно действащи на територията на Германия и в цяла Европа ислямистки активисти са развивали мрежа за събиране на средства за терористичните организации, изготвяне на фалшиви документи за самоличност и набиране на доброволци за джихад. Около 500 наемници от Европа са изпратени в Ирак по този начин.
В статията се напомня, че при операция на германската полиция през януари 2005 г. бяха арестувани 15 члена на терористична мрежа, като сред задържаните е имало граждани на Германия, Египет, Тунис, Алжир, Либия и България. Изданието, обаче, пропуска да отбележи, че тогава германските власти ни се извиниха - паспортът на един от арестуваните "българи" беше фалшив.
Снимка: Вчера Си Ен Ен се похвали, че вече разполага с нови, цветни фотографии на Заркауи. Той е сниман с черна тениска и изглежда спокоен и доволен.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Терористи търсят работа в ЦРУ, идва краят на Заркауи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди