изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:51 EEST
БОДИГАРД БЛЪСНА В СТЕНА ОСМОКЛАСНИК ОТ СОУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"    
ОбществоОсмокласник от СОУ "Любен Каравелов" бил пребит от бодигард на фирма "Федерална служба за безопасност", жалва се в редакцията на НДТ бащата на момчето Красимир Иванов.

 Той представи медицинско удостоверение, подписано от д-р Митева. В него лекарката е вписала "нанесен побой" и е препоръчала консулт с неврохирург.
На 7 март, по време на междучасие във втора смяна, учениците от 8 г клас, където учи Станислав Красимиров Иванов, вдигали врява, разказа бащата. Дежурният бодигард влязъл в класната стая и започнал да въдворява ред. Хванал едно момче за ръката и му се скарал. Станислав се опитал да го защити, като казал, че съученикът му не е виновен. Охранителят изведнъж се обърнал към Станислав, сграбчил го, блъснал го силно в стената и го ударил с глава. "В резултат на това детето ми е с психологическа и физическа травма" - заяви г-н Иванов. След неговата намеса, пред ръководството на училището бодигардът обяснил, че момчетата го били псували и му се заканвали, че ще строшат очилата му. Лично бащата  е разговарял със съученички на сина му. Пред него момичетата заявили, че  това изобщо не е вярно, Станислав не е направил нищо и всички са потресени от побоя.
"Охранителите в училището получават заплатите си от парите, които аз и другите родители плащаме, по 4 лева на срок. Никой не му дава право да се отнася така с децата, които уж пази" - възмущаваше се родителят. Според думите му, това е втори подобен случай с бодигард в същото училище.
Красимир Иванов е подал жалби за побоя над сина му до Директора на училището, до Дирекция "Социално подпомагане" и до отдел "Закрила на детето".
  НДТ потърси за коментар шефа на охранителната фирма ФСБ Георги Панов. "Заедно с педагогическия съветник и помощник-директора на училището разследваме случая. Показанията на осмокласниците и дежурните охранители са противоречиви. Според думите на охранителя, случаят е станал във физкултурния салон на малките деца, където големите нямат право да влизат. Осмокласниците са влезли, охранителят ги е накарал да излязат. Едно от момчетата го е напсувало и той импулсивно го е притиснал до стената. Категоричен съм обаче, че ако нашият служител е превишил правата си, ще бъде строго санкциониран. С окончателното си становище и решение ще бъда готов утре /днес- б.р./" - заяви г-н Панов.

 


Сходни връзки

БОДИГАРД БЛЪСНА В СТЕНА ОСМОКЛАСНИК ОТ СОУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.35 секунди