изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:29 EEST
ЗАЧЕСТЯВАТ КАТАСТРОФИТЕ С ПОСТРАДАЛИ ПЕШЕХОДЦИ    
Ред и сигурност

Само за едно денонощие в КАТ са били регистрирани 27 пътни произшествия. Това е максимумът, отчитан през тази зима



В последно време зачестяват пътните произшествия, при които са пострадали пешеходци. За това алармира вчера кап. Румен Стоянов от КАТ. За месеците януари и февруари са регистрирани девет катастрофи, при които един пешеходец е бил убит, четирима - тежко ранени и с опасност за живота, а други четирима са получили по-леки наранявания. При пътни произшествия за същия период е убит един велосипедист. При блъскане на автомобил в дърво са убити двама души, а други двама са пострадали тежко.
Главна причина за тежките катастрофи е несъобразената с пътните условия скорост, коментира кап. Стоянов. Дори и при малко сняг и заледяване, пътят се превръща в капан, а често шофьорите не внимават. Пикът в КАТ тази зима са били 27 регистрирани ПТП за едно денонощие
Проблем представлява също по-ниската квалификация на шофьорите и демонстративното нарушаване на ограниченията за скоростта в населени места. Има тенденция за показност - особено при по-младите шофьори, каза още кап. Стоянов. Той сподели също, че в последно време масово не се дава предимство на пешеходни пътеки. Самите пешеходци също не спазват правилата. Често, например, на бул. "Добруджа" в Добрич хората не използват пешеходните пътеки, а "изскачат" от храстите и създават реални предпоставки да бъдат блъснати от автомобил. А, когато е заледено, това допълнително затруднява шофьорите да реагират при подобна ситуация. Глобата за пешеходците, които пресичат неправилно, е десет лева по фиш.
През почивните дни - от 3 до 6 март /включително/ пътните полицаи са констатирали 306 нарушения от страна на водачите. При 64 от тях се касае за управление с превишена скорост, при 27 - за технически неизправни МПС. Съставени са 85 акта и са наложени 67 глоби по фиш. Пет автомобила са спрени от движение.
 


Сходни връзки

ЗАЧЕСТЯВАТ КАТАСТРОФИТЕ С ПОСТРАДАЛИ ПЕШЕХОДЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди