изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:08 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 9 МАРТ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 9 март

Пловдив. Двама мъже и жена са задържани от полицията за притежаване на наркотици.На улица “Захари Стоянов” при проверка на лек автомобил “Форд Мондео” с водач П.Г./ 23 г./   служителите от ІІ РПУ са намерили 4 пакетчета с хероин с тегло 0,1557 грама. П.Г. и собственикът на колата Б.П./30 г./, и двамата от Брестовица, са в ареста на районното управление за 24 часа.Вчера  в 17.15 часа група от VІ РПУ при претърсване в дома на 29-годишната  С.Т. на ул.”Калина” е иззела 20 пакетчета с хероин. Жената е задържана за 24 часа в полицейското управление.

Бургас. Вчера в РПУ- Малко Търново е получен сигнал от 63- годишна жена от същия град, която заявила че е била посетена в дома си от две жени с дете. Те търсели помещение за складиране на багаж. На влизане една от непознатите споменала, че има ясновидски способности. Според нея в дома била направена магия, която можела да се развали. За целта собственичката на къщата трябвало да предостави всичките си пари. 63- годишната жена дала 1 090 лева на непознатата, която ги свила на сноп в пакет, след което извършила ритуално баене. Непознатата предупредила собственичката да не отваря пакета два часа, в противен случай магията нямало да се развали. След това с другата жена и детето напуснали къщата. След около два часа собственичката отварила пакета и установила, че в него има само вестници. В резултат на бързите действия на служителите от РПУ-Малко Търново са установени извършителките А.П./20 г./ от Свищов и Е.А./27 г./ от Горна Оряховица.   Работата по случая продължава.
Възрастен мъж се оплакал вчера в Пето РПУ Бургас, че е бил измамен от двама непознати. 80-годишният бургазлия разказал, че в района на бл. 13 в ж.к. “Зорница” бил спрян от двама мъже, които му се представили като работещи в телевизионното предаване “Треска за злато”. Те го убедили, че ще получи двойно повече пари от тези, които им покаже. Дядото се върнал до дома си, като донесъл в хартиен плик сумата от 2 190 лв. След като преброили парите, мъжете му върнали плика и казали да изчака за малко. След около 20 минути възрастният човек се прибрал в дома си. Там отново преброил парите и установил, че в плика са останали само 790 лева, а останалите 1 400 липсват. Извършителите на измамата се издирват по описание от служителите на Пето РПУ Бургас.

Благоевград. Служители на РПУ – Сандански издирват автор на кражба от магазин за булчински рокли в града. Вчера помощ в полицейското управление потърсила З.И./23 г./, собственичка на магазин, намиращ се на ул. “Гео Милев”. Тя съобщила за извършена кражба. През нощта на 7 срещу 8 март неизвестен крадец проникнал в магазина и откраднал 21 бутикови булчински рокли и 15 чифта чорапи  на обща стойност около 4 200 лева. Местопроизшествието е посетено от служители на РПУ, които при огледа установили, че секретната брава на входната врата е невредима и работи нормално. По случая е образувано полицейско дознание.

Плевен. На 8 март при провеждане на специализирана полицейска операция служители от Първо РПУ иззеха от лек автомобил 18 пакетчета с хероин. Дрогата е открита в “Мерцедес” – такси, в който пътували двама младежи на 26 и 27 години. Колата е засечена на паркинга зад студентското общежитие в Плевен. При обиска на “Мерцедес”-а в найлоново пликче са открити пакетчетата с наркотика, тежащи общо около 3 грама. При направения полеви тест светлокафявото вещество е показало реакция, характерна за хероина. Двамата младежи, които са криминално проявени са в следствения арест. По случая е образувано следствено дело.

София. Шест топчета хероин иззели полицаи от сектор “Наркотици”при спецакция в центъра на столицата на 7 март. Твърдата дрога била открита в такси “Опел Вектра”, шофирано от 22-годишния И.С. Допълнителна справка посочва, че той е осъждан и регистриран многократно за притежание на наркотици. По случая е образувано следствено дело.
Грабител е задържан в Четвърто РПУ след жалба на пострадал гражданин. На 1 март сутринта 58-годишният столичанин бил издебнат от двама непознати на входа на Западен парк, докато сменял спуканата гума на колата си. Нападателите му нанесли няколко удара, задигнали чанта му с документи и ценни вещи и изчезнали. Бързо криминалистите попаднали по следите на единия от извършителите – рецидивиста Б.Е. /35 г./, а неговият съучастник се издирва.
Джебчийска кражба разкриха служители на сектор “Улична престъпност”. 21-годишната Г.Н. е заловена малко след инцидента. Вчера към 14.30 часа в магазин за козметика на ул. “Цар Шишман” столичанка разглеждала луксозната стока и не усетила как известната на полицията дама от Червен бряг ловко измъкнала от раницата й портмонето с пари и документи. Гастрольорката била прикривана от две непълнолетни момичета, също добре известни на криминалистите.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 9 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди