изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:42 EEST
Парламентът изрази признателност на Българската Екзархия    
ПарламентНародното събрание прие с пълно единодушие декларация по повод 135-тата годишнина от създаването на Българската Екзархия на 11 март 1870 година.

В декларацията депутатите от 39-тия парламент изразяват своята признателност към над 1000 възрожденци, които осъществяват историческото дело на Българската Екзархия.

От великото дело на българската свобода произтича дългът ни да съхраняваме нашата национална идентичност като равноправен и достоен член на обединена Европа, се казва в документа, цитиран от “Дарик радио”.
Декларацията бе прочетена от парламентарната трибуна от председателя на инициативния комитет по отбелязването на годишнината Гиньо Ганев.

Днес в сградата на парламента ще бъде открита и национална представителна документална изложба под надслов “Воля за единение”, посветена на Българската Екзархия.
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще пусне в официална употреба пощенско филателно издание, посветено на годишнината.

Очаква се парламентът да продължи днес разглеждането на второ четене на законопроекта за генетично модифицираните организми.

Във времето за парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят премиерът Симеон Сакскобургготски, вицепремиерът Николай Василев и министрите Валентин Церовски, Милен Велчев, Соломон Паси, Игор Дамянов, Христина Христова, Славчо Богоев, Долорес Арсенова, Димитър Калчев, Филиз Хюсменова, Мирослав Севлиевски.
http://www.news.bg/

 


Сходни връзки

Парламентът изрази признателност на Българската Екзархия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди