изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:55 EEST
“Вечер”, Македония: Българите са некултурни и необразовани татари    
По светаСкопие. Българската телевизия bTV в свое чисто националистично предаване “професионално и научно” раздели македонците на две категории - “неграмотни и професионалисти”, пише днес македонският вестник “Вечер”.

За първите няма никакво обяснение, най-вероятно се смята, че “етикетът” говори сам по себе си. Вторите обаче са “сръбски шпиони, които се определят като македонци, за да запазят работните си места”, пише вестникът, коментирайки предаването “Сблъсък”.
Винаги когато се работи за подобряване на отношенията поне в политически план, ще се намерят някои “разгорещени празноглавци”, които ще хвърлят сянка върху всичко това. И всичко това се случва след откриването на българския културно-информационен център в Скопие, което бе удостоено и от българския президент Георги Първанов, коментира “Вечер”.
“И, сега, за да развием малко и нашите енигматични способности ще зададем въпроса колко типа българи има? За загрявка ще започнем от първия тип - некултурни и необразовани татари”, пише скопският вестник.
Според вестника българите произлизат от дивите монголски племена. “Или, остарели естествени комунистически сателити, които “продават” дозирана съвременна демокрация на кафена лъжичка”.
Всичко това е остатък от времето на единомислието, когато (българите) “практикуваха съветско малодушие от анален тип”, а сега като демократи не могат да се помирят с историческия факт за съществуването на отделно македонско малцинство в собствените им граници”, се казва още в статията на македонския вестник.
“Тук можем много да продължим, защото сигурно ще произлязат много типове българи, а в крайна сметка важи правилото, че никой не е съвършен”, завършва вестникът. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

“Вечер”, Македония: Българите са некултурни и необразовани татари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди