изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:36 EEST
България и Румъния трябва да подпишат Договора за ЕС на 25 април, обявиха евродепутатите    
Европейски съюзБрюксел. България и Румъния трябва да подпишат Договора за присъединяване към ЕС както е предвидено на 25 април, тъй като разделяйки ги би било грешка. Това обявиха депутатите в Европейския парламент.

“Ако подписването на Договора не стане факт, ние ще осъдим всичко, което е направено от страна на румънското правителство и ще изпратим много негативен сигнал”, заяви Пиер Московици, докладчик за Румъния в Европарламента. “На това ще бъде погледнато много лошо и ще бъде разбрано като унижение на 22 млн. румънци”, каза Московици. Изявлението му бе подкрепено от евродепутатите.
Депутатите в Европейския парламент посочиха също, че предпазната клауза може да бъде приложена за Румъния за недостатъчен напредък в някои области, като правосъдие и вътрешни работи. Въпреки че не изключиха възможността задействането на клаузата, “която не трябва да се разглежда като наказание, а като гаранция за нас (ЕС) и поощряване на Румъния”, те се съгласиха, че това не трябва да става преди подписването на Договора за присъединяване към ЕС.
Информацията е на изданието EU Observer.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

България и Румъния трябва да подпишат Договора за ЕС на 25 април, обявиха евродепутатите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди