изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:47 EEST
Трима души са задържани след извършването на сделка с наркотични вещества    
Ред и сигурностДвама души бяха задържани при специализирана полицейска операция

на НСБОП и РЗБОП в Пловдив, съобщиха за Агенция “Фокус” от МВР. Те са пътували в автомобил “Голф”. Задържани с в района на бул.” Васил Априлов” около 12 часа, след извършването на сделка с наркотични вещества. Единият е криминално проявен – за изнасилване, кражби и пътно-транспортно произшествие.
В колата полицаите са открили 2 пакета, бяло прахообразно вещество, по 400 гр всяки от тях. При полевия тест веществото е реагирало на кокаин. По-късно след направения химичен анализ се установява, че става въпрос за новокаин. Това е силно упойващо вещество, което се използва в медицината за анестезия, поясниха полицаите. Според експертите новокаина е изключително подходящ за предлагане на фалшив кокаин, тъй като при намазване по венците предизвиква същото изтръпване, но няма същият ефект на действия върху централната нервна система.
По-късно на автогара Юг в Пловдив е задържан и трети човек, съпричастен към сделката. От полицията уточниха, че всъщност това е извършителят на сделката. Задържаният е от София. В него са намерени две таблетки метамфетамин и мостра наркотично вещество, което реагира на хероин.
Информацията за акцията бе потвърдена за Агенция “Фокус” от главния секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов. Операцията се е провела под негово наблюдение и под личното наблюдение на окръжния прокурор на Пловдив Андрей Атанасов.
 


Сходни връзки

Трима души са задържани след извършването на сделка с наркотични вещества | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди