изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:03 EEST
СЪДЪТ СПРЯ ДЕЛОТО НА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТАБАКОВИ    
Новини

Добрички окръжен съд спря делото на наследниците на Киро Табаков за кражба на компенсаторки за над 1 млн. лева до приключване на следствено дело №128 от 2001 година. Според магистрати, това е най-крупната измама с бонове в цялата страна, а схемата на кражба е перфектна.



Както НДТ писа, по силата на реституционните закони шестимата наследници на Табаков получават компенсаторни бонове за 1 079 080 лева. Неизвестен измамник обаче се явил в Поземлената комисия в Добрич и представил пълномощно на името на един от наследниците на Киро Табаков, с което представлява всички наследници и прибрал боновете им. Никой от държавните чиновници не проверил данните на "пълномощника".

Само за 24 часа измамникът продал всички компенсаторки на брокерска къща. Тя от своя страна ги продала на Си Банк съвсем законно. Мошеникът все още не е открит. През 2001 година е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител, което и до днес не е приключено. "Следственото дело вероятно ще бъде прекратено, тъй като има давност. По него обаче не се прави изобщо нищо" - коментира адвокатът на ощетените Стефан Стоев.

Шестимата наследници бяха завели иск за обезщетение срещу земеделското министерство. В него те посочват Поземлената комисия като главен виновник за кражбата на боновете. Спирането на делото ще бъде обжалвано пред Апелативен съд- Варна.

 


Сходни връзки

СЪДЪТ СПРЯ ДЕЛОТО НА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТАБАКОВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди