изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:43 EEST
ДОЦ. СЛАВКА СЛАВОВА ПОЛУЧИ ПОЧЕТНИЯ ЗНАК НА ШУ    
ОбразованиеТя обяви, че през есента ще започне работа Университет на младите таланти в Добрич. Това стана на тържество по повод нейната 60-годишнина, което се състоя в петък

"Доцент Славова е всеотдайна, неуморна, изключително взискателна към себе си" - така нарече юбилярката доц. д-р Маргарита Георгиева, която направи творчески портрет на директора на колеж-Добрич, доц. Славка Славова. В огледалната зала на драматичния театър в Добрич се събраха много нейни колеги, приятели, студенти, за да я поздравят от сърце. Ректорът на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" - проф. Добрин Добрев, връчи на доц. Славова почетния знак с лента на висшето учебно заведение и още веднъж изтъкна нейния принос в развитието на висшето образование в Добрич и утвърждаването на ръководения от нея колеж.
От своя страна, безкрайно развълнувана от признанието и милите думи, доц. Славова каза: "Аз съм се врекла на българското висше образование. И на Добрич с не по-малка любов по простата причина, че на всеки човек понякога му се иска, докато е жив, да му кажат едно "Благодаря". А Добрич това умее да го прави". Тя добави, че има намерението да осъществи и последната си мечта, при това точно в Добрич - от есента да започне работа Университет на младите таланти . "Добрич има много млади таланти" - каза тя. От есента ще започне работата с тях в различни области - математика, информатика, изкуство и др.
След това доц. Славова говори за българското висше образование в контекста на европейските измеререния. "Понякога с нашата мудност и некомпетентност помагаме на онези евронегативисти, които смятат, че страните от региона се раздират от корупция. Трудно ни е да достигнем Европа в реформите, защото в последните години се наложиха и реформи в световен план на висшето образование" - каза тя.
 


Сходни връзки

ДОЦ. СЛАВКА СЛАВОВА ПОЛУЧИ ПОЧЕТНИЯ ЗНАК НА ШУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди