изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:44 EEST
ПОНЕ 8 000 ЛЕВА Е СУМАТА, СЪБРАНА ЗА ДЕСИСЛАВ    
Новинина благотворителния бал в петък, организиран от доц. Славка Славова по повод нейния юбилей. Заедно с гласуваните в края на м.г. 2000 лева от колежанския съвет, сумата достига до 10 000 лв. Доц. Славова заяви, че акцията за събиране на средства ще продължи

Пролетен благотворителен бал по повод 60-ия рожден ден на директора на Колеж-Добрич, доц. Славка Славова се състоя в петък вечер в ресторант "България". Събраните от него средства, които възлизат на поне 8 000 лева, ще бъдат дарени за лечението на добричлията Десислав Димов, който е студент в колежа и който се нуждае от операция в Москва. Доц. Славова припомни, че още в края на м.г. колежанският съвет гласува сумата от 2000 лева, с което средствата, дарени за лечението Десислав, стават около 10 000 лв.
Сред гостите на благотворителното събитие бе цялото ректорско ръководство на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Разбира се, за рожденичката имаше купища от букети, а гостите се обединиха около идеята да дадат своя принос и да помогнат за излекуването на Десислав. "Нека в първата част на благотворителната вечер да забравим, че съм юбиляр, а да припомним, че един наш студент се нуждае от помощта ни" - с тези думи се обърна към своите гости в началото на вечерта доц. Славка Славова. Самата тя обяви, че дарява 1000 лева от хонорарите си за лечението на Десислав. Дарения направиха всички факултети, колежът, департаментът, катедри и центрове, клуб "Майчина грижа" и т.н. Зам.-кметът Ваня Балчева обяви, че кметът на Добрич Детелина Николова се присъединява с лични средства в размер на 350 лева. Разиграна бе и томбола, средствата от която също ще бъдат преведени за Десислав. Доц. Славова заяви, че акцията ще продължи и сред студентите на колежа. И доказа, че е не само учен и администратор, но и човек с широка душа, готов да впрегне всички сили и средства и да даде всичко от себе си в името на това един млад човек отново да се усмихва.
В програмата на благотворителната вечер участваха изпълнители от студиото за поп-рок певци "Сарандев" , балетна формация "Артемида" и латино клуб "Алегрия".
 


Сходни връзки

ПОНЕ 8 000 ЛЕВА Е СУМАТА, СЪБРАНА ЗА ДЕСИСЛАВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди