изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:08 EEST
Една банда направила и трите банкови обира като на кино    
Ред и сигурност  Специален щаб и работна група работят по разкриването на банковите обири.


Има сходство между обирите на "Биохим", на клона на ОББ в Ботевград и този в четвъртък на офиса на "ПроКредит банк" в кв."Младост" в София, заяви директорът на СДВР ген. Румен Стоянов, цитиран от БТА. Има някои други неща, до които сме се докоснали, но на този етап не могат да се коментират, заяви генерал Стоянов.
Припомняме, че дни след първия голям обир, този в Биохим, предизвикан от твърдения на началника на СОТ 161 пред пресата, че обирът бил “гениално прост”, ген. Стоянов каза: "Моето лично мнение е, че по този случай може да се напише книга или да се направи филм”. Тогава, на 25 март 2004 г., генералът не изключи възможността извършителите на грабежа да са действали с помощ на вътрешен човек. Тази версия изглежда не е основна след третия зрелищен обир - този път на клон на ПроКредит банк. Все пак подкрепата от вътрешен човек едва ли може да се изключи напълно, но бандата е трябвало да търси такива вече в три банки.
С подръчни материали за обирите
Крадците са доста изобретателни и използват всякакви подръчни материали, за да заличат следите си, коментират криминалисти, пише в. "Стандарт". Поръсването на червен пипер е предпочитано от бандитите за заличаване на следите. По този начин не е възможно да се изземат мирисови следи от престъплението. Методът е използван при обирите в клоновете на "Биохим" в София и ОББ в Ботевград. При кражбата в "ПроКредит" обирджиите са използвали латекс, вместо червен пипер. И тук обаче подът бе залят с вода от строшенатръба на канализацията, както и при кражбата в "Биохим". В клон "Южен парк" на "Биохим" обаче датчиците са били елиминирани с бяло платно. При кражбата в "Младост" пък крадците ги облепили с тиксо.
Маските и ръкавиците също са сред задължителните атрибути на обирджиите. Най-големият плюс за тях обаче е неспазването на изискванията за охрана от страна на банките. В много от случаите те пренебрегват мерките за сигурност, за да пестят средства. Те се спазват само в централните клонове на банките.
Трите банкови обира и още нещо
На снимката обрания клон на ОББ в Ботевград

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Една банда направила и трите банкови обира като на кино | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди