изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:25 EEST
ШВЕДИТЕ ОТНОВО НИ НАКАЗАХА, ТОЗИ ПЪТ И С ГЕРМАНСКА ПОМОЩ    
СпортСофия. Е, не ни върви срещу Швеция и това си е. Не играхме слабо, но отново загубихме. Шведите пак ни биха, пак с много, този път с 3:0.

Е, не ни върви срещу Швеция и това си е. Не играхме слабо, но отново загубихме. Шведите пак ни биха, пак с много, този път с 3:0.

Както и се очакваше, трибуните на стадион “Васил Левски” бяха препълнени до пръсване, а феновете на националния отбор на България , облечени в цветовете на националния флаг, създадоха уникална атмосфера преди и по време на мача.

Това определено смути гостите и още в 35-та секунда българите можеха да открият резултата при разбъркване в наказателното поле на вратаря Исаксон след прострелно центриране на Лазаров от левия фланг, но Бербатов се засуети в решителния момент.В четвъртата минута Боримиров бе задържан в пеналта на Швеция, но съдията Фандел прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

Реферът подмина още едно спорно положение, когато в деветата минута Ибрахимович удари без топка Марков при една атака на скандинавците, но получи само жълт картон.

Малко след това Люнгберг също бе предупреден официално за симулация в наказателното поле на България.

Гостите постепенно се окопитиха и още с първата си по-сериозна атака откриха резултата. В 17-та минута Андерс Свенсон намери отлично Люнгберг с прехвърлящо подаване зад гърба на защитата ни и халфът на Арсенал се разписа с хубав удар от движение в далечния ъгъл на Иванков.

Голът смути нашите и те можеха да инкасират още едно попадение само в рамките на следващите две минути. Първо Ибрахимович стреля опасно извън наказателното поле, но Иванков с мъка изби в корнер. След последвалото центриране Кишишев изчисти от голлинията.

В следващите няколко минути българите отново взеха инициативата, но освен няколко центрирания не можаха да сътворят нещо по-смислено, с което да застрашат по-сериозно вратата на Исаскон.

Ще се запомни хубав шут на Благой Георгиев от границата на наказателното поле, който профуча на сантиметри над напречната греда.

В 36-та минута Боримиров стреля опасено от далеч, но Исаксон плонжира и успя да избие топката.

Георги Иванов – Гонзо, можеше да отбележи завръщането си в националния отбор с гол-красавец, но шансът не бе на негова страна и ударът му със задна ножица премина съвсем близо до лявата греда.

Това бе всичко по-интересно за първото полувреме и Швеция се оттегли с гол аванс на почивката.

Българите излязоха пределно мотивирани за втората част и отново притиснаха съперника си.

Боримиров пропусна добра възможност да изравни в 53-та минута, когато от точката на дузпата стреля над вратата.

Малко след това и Кишишев опита късмета си извън наказателното поле, но топката премина на два метра над напречната греда.

В ответната атака Марков спъна Люнгберг пред пеналта и получи втори жълт картон, с което остави българите с човек по-малко на терена.

Шведите получиха импулс от численото си преимущество и пренесоха действията в центъра терена, където разиграваха спокойно и сигурно.

В 74-та минута Иванков се намеси неубедително при центриране от левия фланг и подари топката на Ибрахимович, но за щастие шведският нападател стреля встрани от врата.

Само три минути по-късно гостите нанесоха решителния си удар. Ерик Едман изпълни перфектно пряк свободен удар и за втори път направи Иванков безпомощен.

Класическото 3:0 оформи Люнгберг в последната минута с гол от дузпа.

Състави:

БЪЛГАРИЯ: Димитър Иванков, Радостин Кишишев, Георги Марков, Илиян Стоянов, Ивайло Петков, Благой Георгиев, Даниел Боримиров, Чавдар Янков, Здравко Лазаров. Георги Иванов, Димитър Бербатов

ШВЕЦИЯ: Андреас Исаксон, Александър Йостлунд, Олоф Мелберг, Теди Лучич, Ерик Едман, Тобиас Линдерот, Никлас Александерсон, Андерс Свенсон, Фредрик Люнгберг, Златан Ибрахимович, Матиас Йонсон.

Милена Караниколова,
Николай Лачков


 

България се изправя срещу 38-годишния си кошмар (преди България - Швеция)

Днес българският национален отбор ще направи поредния си опит да сложи край на негативната си серия срещу представителния тим на Швеция. Световната квалификация от Група 8 започва в 17,30 часа на стадион “Васил Левски”, като рефер е германецът Херберт Фандел.

В другия мач от нашата група Хърватия приема Исландия от 19,00 часа. Във временното класиране води Швеция с 9 точки, пред България и Хърватия с по 7 точки, Унгария с 6 точки, Исландия и Малта с по 1 точка. Всичките билети за днешния сблъсък отдавна са продадени и феновете обещават неописуема обстановка през целия мач. “Тре крунур” пристигна в София вчера сутринта с полет от Ларнака и отседна в столичния хотел “Хилтън”. В часа на двубоя възпитаниците на селекционера Ларс Лагербек проведоха открита тренировка на “Васил Левски”. По същото време наставникът на българите Христо Стоичков бе в центъра на вниманието, след като беше награден от “Евроспорт” като победител в класацията за “Футболист на 90-те години”. България няма победа над Швеция вече 38 години. Вчера се изигра европейската квалификация между младежките отбори на двете страни, като скандинавците се наложиха с 2:1 на стадион “Българска армия”.

ХРИСТО СТОИЧКОВ, селекционер на България:
“От първия ден съм казал на момчетата, че това е нашият мач. Може да се спечели само с голямо спокойствие. Знам възможностите на моите играчи. Те няма да са пренавити. Футболистите ми са много по-класни от шведите. Знам, че те ще дадат много повече от противника на терена. Целта ни е да играем за нашата чест. Всеки от футболистите знае какво искам от него. Затова съм толкова спокоен и нямам никакви притеснения. Имаме много по-големи шансове да спечелим. Играчите ми знаят, че са най-добрите в света в момента. Не трябва да живеем със спомените във времето. През годините шведите с нищо не са ни превъзхождали. Нито в тактическо отношение, нито във физическо, нито като футболни умения. Но не винаги във футбола най-добрият побеждава. Имали сме своите шансове, но не сме имали късмета да ги победим”

ЛАРС ЛАГЕРБЕК, селекционер на Швеция:
За разлика от Христо Стоичков, който обяви, че знае всичко за моя отбор, аз не твърдя същото за България. Но това, което ми е необходимо за вашия тим, го зная. Мисля, че държим под контрол българския отбор. Всеки мач е нов мач. България е по-различен отбор от този в Португалия, имате някои нови играчи и най-важното нов треньор. Те ще се стремят да спечелят, както и ние. Но не седим на стари лаври и не разчитаме на тях Предупредих играчите си да внимават с Димитър Бербатов. Той е класен нападател, един от най-добрите в българския отбор.


Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Димитър ИВАНКОВ; Радостин КИШИШЕВ,Росен КИРИЛОВ, Георги МАРКОВ, Ивайло ПЕТКОВ, Чавдар ЯНКОВ, Даниел БОРИМИРОВ, Христо ЯНЕВ, Благой ГЕОРГИЕВ, Владимир МАНЧЕВ, Димитър БЕРБАТОВ

ШВЕЦИЯ: Андреас ИСАКСОН, Александер ЙОСТЛУНД, Теди ЛУЧИЧ, Олоф МЕЛБЕРГ, Ерик ЕДМАН, Тобиас ЛИНДЕРОТ, Андерс СВЕНСОН, Кристиян ВИЛХЕЛМСОН, Фреди ЛЮНГБЕРГ, Маркус АЛБАК, Златан ИБРАХИМОВИЧ.


Световна квалификация от Група 8 на Зона Европа
Начало: 17,30 часа, (пряко по “Канал 1”)
Стадион “Васил Левски” , София
Рефер: Херберт Фандел (Гер)

От 19,00 часа:
Хърватия – Исландия


Класиране:
1. Швеция 9 точки (3п-0р-1з) (14-2 голова разлика)
2. БЪЛГАРИЯ 7 т (2-1-0) (9-4)
3. Хърватия 7 т (2-1-0) (6-2)
4. Унгария 6 т (2-0-2) (5-8)
5. Исландия 1 т (0-1-3) (4-10)
6. Малта 1 т (0-1-3) (1-13)

http://www.focus-sport.net/

 


Сходни връзки

ШВЕДИТЕ ОТНОВО НИ НАКАЗАХА, ТОЗИ ПЪТ И С ГЕРМАНСКА ПОМОЩ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШВЕДИТЕ ОТНОВО НИ НАКАЗАХА, ТОЗИ ПЪТ И С ГЕРМАНСКА ПОМОЩ
Автор: Anonymous да 2005-03-27 @ 09:02 EEST
зор ще видите за да прекоткате балами
по стадионите.национална гордост нали?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди