изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 19:57 EEST
ЯСЕН ПЕНЧЕВ СИ СТЯГА БАГАЖА ЗА ПАРЛАМЕНТА    
Политика

Висшият съвет на БСП одобри всичките депутатски листи на Коалиция “За България”.



Почти седем часа продължи в събота на „Позитано" 20 битката в левицата за по-предни позиции в кандидат-депутатските листи. В резултат Висшият съвет на БСП „подпечата" списъците, като остави 8 вакантни места за коалиционни партньори или експерти от гражданската квота. Потвърдено бе, че в Добрич лидерското място е за Николай Камов. Лидерът на ПД „Социалдемократи" Н. Камов няма да бъде в две листи, както се предвиждаше. Членове на Висшия съвет свързаха това решение с критиките му към Иван Иванов и Татяна Дончева. Камов остана водач в Добрич и почти сигурно ще стане народен представител от Добричка област.

Въпреки бурното недоволство на врачанци, бургазлии, червени от Добрич, Видин, Разград, столични организации… гласуването на листите им минало без проблем.

„Емоциите, боричканията на дребно, регионалният отпор и напрежението между коалиционните партньори останаха на заден план" - увери говорителят Ангел Найденов.

Втори в листата е кандидатът за кмет на Добрич от 1999 година Ясен Пенчев. При настоящия рейтинг на червените председателят на социалистите в града е на прага на парламента, след като два пъти губи местни избори и веднъж парламентарни. Депутатското му място обаче ще се дължи на националния рейтинг и най-вече на твърдия електорат на "столетницата", а не на работата му. Трети в листата е Евтим Костадинов, а четвъртото място е за Сияна Фудулова - председател на БСП в Балчик. Шестицата допълват представителите на БСП в Тервел и Каварна – Никола Проданов и Киряк Цонев, но едва ли те ще намажат от баницата.

Общо 20 изявени личности е включила в листите си левицата. Ако тя спечели 121 места в следващия парламент, жените ще бъдат 23 процента, а младежите 8.

Николай Георгиев Камов

Биография: Роден е на 11 април 1956 г. в гр. София. Завършва право в СУ "Св. Кл. Охридски". Работи в ЦК на Комсомола и Висшия съвет на Българската социалистическа партия Специализирал външна политика в Русия и САЩ. Народен представител в 37-ото /от Добричка област/, 38-ото и 39-ото НС. 1995 - 1997 г. - председател на парламентарната Комисия за външна политика и ръководител на постоянната делегация на Народнотно събрание за връзки с Европейския парламент .1997 г. - член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП. Един от основателите на Евролевицата. Депутат в 38-ото Народно събрание от квотата на Евролевицата. Политически секретар на Евролевицата до началото на юни 2000 г. Председател на Политическо движение "Социалдемократи".

 


Сходни връзки

ЯСЕН ПЕНЧЕВ СИ СТЯГА БАГАЖА ЗА ПАРЛАМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди