изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:08 EEST
* Карате    
Спорт

Петима самураи взеха квоти за Балканиадата



Петима състезатели на добричкия клуб по карате "Самурай" с треньори Ивелин Керанов и Димитър Христов добиха право да участват на Балканиадата в македонската столица Скопие на 23 април. Четирима добричлии бяха безапелационни на изминалато преборване за място в националния тим. Първи в своите категории и възрастови групи в дисциплината "кумите" станаха Руслан Тодоров, Денислав Петров, Стефан Илиев и Мария Николова. Четирима взеха квоти, а петият самурай, който ще отпътува за Западната ни съседка, е Георги Николов, който миналата година спечели медал на Балканидата и това автоматично го изпрати за престижния форум през април. При родените състезатели през 1989 година Руслан триумфира в кат. до 60 кг. Денислав оглави класирането при родените през 1991 година в кат. до 40 кг, а в тази възрастова група Стефан зае първата позиция в кат. +45 кг. Мария Николова спечели първото място в надпреварата до 50 кг при родените през 1989 г. Общо седем атакуваха квотите, но петима ще участват в престижното състезание в Македония от името на националния ни тим. Състезателите ще бъдат предвождани от сенсей Димитър Христов.

Междувременно във Велико Търново се състоя зоналното първенство за момичета и момчета до 14 години. 9 от общо 11 души от клуб "Самурай" се наредиха сред първите шестима в своите категории и възрастови групи и добиха право да участват на финалите. В дисциплината "ката" Георги Петков стана първи при родените през 1994 година, а Глория Лалова се класира трета при родените до 1992. Ето и призьорите от добричкия клуб на "кумите":

1996 г. - Георги Желязков - първо място

1995 г. - Петър Петров - втори в кат + 35 кг

1995 г. - Георги Няголов - трети в кат. до 30 кг

1994 г. - Васил Василев - първи в кат. до 40 кг

1994 г. - Илия Петков - трети в кат. до 40 кг

1992 г. - Глория Лалова - първа в кат. + 45 кг

Финалите на държавното първенство са на 21 май във Велико Търново. Тази седмица в Хасково ще се проведе националното първенство за юноши старша възраст и девойки и младежи.

 


Сходни връзки

* Карате | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди