изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:38 EEST
* Спортно ориентиране    
Спорт

Призови класирания за "Добротица" в състезанието на клуб "Мадарски конник"



В конкуренция с близо 200 състезатели от клубове по ориентиране от цяла България, сред които бяха представители на градовете Варна, Шумен, Търговище, София, Ямбол, Русе и други, нашите състезатели успяха да завършат успешно своите маршрути, като донесоха достатъчно точки за класиране на отборно трето място след силните отбори на КО "Вариант 5" на град Търговище и КО "Академик" Варна.

След успешно проведеното състезание на 20.03.2005 г. в градския парк на Добрич, класиралите се до трето място ученици от училищата на град Добрич, заедно с по-опитните състезатели от групи над 35 години, СКО "Добротица" представи един голям отбор от 31 състезатели и беше изненадата на състезанието.

Най-голяма радост ни донесе първото място на Димитър Станчев от ЕГ "Гео Милев" в група М 18. Две втори места завоюваха девойките Марияна Георгиева от ФСГ "Васил Левски" при Ж 16 и Любомира Русева от ХГ "Св.Св. Кирил и Методий" при Ж 18. Трето място завоюва Ивелина Славчева от ФСГ "Васил Левски" при Ж 16. Много добри класирания завоюваха 5-мата участници от СОУ "П.Р.Славейков", които при силната конкуренция в групите при М 16 и М 18 останаха извън тройката.

Класиралите се до трето място получиха предметни награди, а за третото отборно място СКО "Добротица" получи възпоменателно флагче.

През следващите седмици ще има участие на състезатели от СКО "Добротица" на маратона в Шкорпиловци - на 02.04.2005 г. и за купа "Академик" Варна, край с. Здравец - на 09.04.2005 г. Най-силното представяне през месец април ще бъде за купа "Капитан Петко войвода", организирано СКО "Темпо" - Варна, което ще се проведе на 24.04.2005 г. в местността Побити камъни. Тогава СКО "Добротица" се кани да участва пак с 30 участници.

Най-добре представилите се състезатели от тези две състезания ще участват на многодневките за национална купа "Великден" край Търговище на 29, 30.04 и 1.05., а по-късно на 13, 14 и 15.05 - на държавното първенство за деца, юноши и девойки край Шумен.

В края на месец април, послучай Деня на земята и началото на м. май, СКО "Добротица" ще участва в инициативата на Българската федерация по ориентиране и Министерството на младежта и спорта "Зелена седмица", под мотото "Искам да ми е чисто", като ще проведе открити стартове по ориентиране и ще участва в почистване на определени зони от градския парк, които най-често се използват за старт и финал при организиране на състезания по ориентиране.

 


Сходни връзки

* Спортно ориентиране | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди