изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:04 EEST
УЧРЕДИХА БРАНШОВА КАМАРА НА ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ "КРАНЕЯ"    
ИкономикаВ Кранево има 1000 дка земя по крайбрежието, чийто статут на земеделска земя предстои да бъде сменен. Тази зона, в която е предвидено до триетажно строителство, е с капацитет 6500 легла.

До 15 май да се спре движението на тежките товарни камиони в Кранево предложиха работещите в туристическия бранш на среща по проблемите на туризма, която се проведе в късния следобед вчера (24 март). Строящите се хотели в Кранево са около 10, но се очаква те да не попречат на старта на туристическия сезон, каза кметът на селото Георги Раднев. Туристическият сезон в Кранево ще бъде официално открит на 27 май, стана ясно на срещата, организирана от новосъздадения туристически съюз "Кранея". В нея участва и председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в България Благой Рагин.
Огромният проблем на Кранево засега остава инфраструктурата. В тази посока са предприети стъпки за проектиране на улици и направата на канализация. В Кранево има 1000 дка земя по крайбрежието, чийто статут на земеделска земя предстои да бъде сменен. Тази зона, в която е предвидено до триетажно строителство, е с капацитет 6500 легла. "Кранево се намира между два авторитетни курорта - "Албена" и "Златни пясъци", и може да бъде алтернатива на двата гиганта", заяви Благой Рагин, уточнявайки, че трябва да се развиват семейните хотели, за да се намали дистанцията между собственик и гост. Той обобщи, че зимата е била успешна за туризма, с 60% са се увеличили руските туристи. "Без пътища обаче няма туризъм. Нашите политици трябва да стартират проекта за магистрала Тракия", каза още Рагин. Към местните власти той се обърна с думите, че трябва да притеглят знакови фигури, които да привличат още туристи. На срещата бе обсъден и проблемът за липсата на кадри в сферата на туризма. Стана ясно, че в района от Дуранкулак до "Златни пясъци" през този сезон ще отворят врати 80 хотела и общо 130 нови обекта. В тази връзка един от председателите на "Кранея" - Иван Николов, заяви, че има идея за създаването на център за подготовка на туристически кадри в Кранево.
Боряна БОЖИДАРОВА
 


Сходни връзки

УЧРЕДИХА БРАНШОВА КАМАРА НА ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ "КРАНЕЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди