изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:25 EEST
Съдът в Триполи отказа среща на българките със защитниците им    
НовиниНе можем да търсим някаква политика затова дали им е разрешена среща или не, коментира Димитър Цонев и допълни, че правителството няма да иска обяснение от 'Ройтерс' за грешно разпространените думи на Кадафи

Решението на либийския съд да не допусне среща между българските адвокати и медицинските ни сестри в джамахирията не може да се тълкува като "втвърдяване на позицията" от страната на Либия, заяви правителственият говорител Димитър Цонев, цитиран от БНР.

"Това е въпрос на решение на съответния съдебен орган, то се взима суверенно на базата на някакви аргументи и факти, които ние все още не знаем. (...) Не можем да търсим някаква политика затова дали им е разрешена среща или не", каза още той.

Цонев допълни, че няма да се търси обяснение от агенция "Ройтерс" за разпространената грешна информация за речта на Кадафи, тъй като това може да се изтълкува като натиск върху агенцията от страна на правителството.

Първото заседание на Върховния касационен съд утре, в което се обжалват смъртните присъди на българките, ще се наблюдава от давам защитници от "Адвокати без граници", съобщиха от българското посолство в Триполи.

Адвокатите Еманеул Ати и Иван Панев, френски гражданин от български произход, ще се явят като наблюдатели на заседанието.

Очаква се да присъстват от шест до десет чужди дипломати, както и на арабския тв канал "Ал Джазира".

Адвокатите на медицинските сестри в Либия днес не бяха допуснати в затвора Джудейда в Триполи. Защитниците чакали повече от час пред затвора, но ще се срещнат със сестрите евентуално в сряда, след утрешното заседание.

От посолството ни уточниха, че практиката на съда не изисква присъствието на подсъдимите в залата, така че по-вероятно е утре те да не наблюдават пряко заседанието на върховната инстанция.  http://news.netinfo.bg

 


Сходни връзки

Съдът в Триполи отказа среща на българките със защитниците им | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди