изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:45 EEST
БНТ спря Кеворкян! ”Всяка неделя” не се явила на конкурс    
НовиниУправителният съвет на БНТ няма да поднови договора с Кеворк Кеворкян, който е продуцент и водещ на публицистичното предаване "Всяка неделя".


Кеворкян е информиран за решението, с което бе спазено едномесечното предизвестие, съобщи БГНЕС. Договорът на БНТ с "Всяка неделя" ЕООД изтича на 28 април т.г.  По време на разговора с водещия са били обсъдени възможностите за продължаване на сътрудничеството с външната продукция.
Мотивът на УС на БНТ за неподновяване на сега действащия договор е, че по нататъшните взаимоотношения с външната продукция трябва да са съобразени изцяло и само със Закона за радио и телевизия, както и вътрешния правилник на БНТ за включване в програмите на медиата на предавания, създадени от български външни продуценти. Според този правилник БНТ може да закупи външна продукция само след като тя е участвала и спечелила обявен от медиата конкурс.
Според запознати, миналата седмица Кеворкян е изпратил писмо до УС на БНТ, с което е предупредил, че прекратяването на договора ще донесе значителни финансови загуби за телевизията. Писмото е вбесило генералния директор на медията Уляна Пръмова. Може да се предполага, че с това писмо Кеворкян е играл "ва банк", но в същото време фатално е разгневил шефовете на БНТ.
Припомняме, че още миналия декември по повод исканията за прекратяване на отношенията на националната медия с Кеворкян, самият той заяви, че договорът между "Всяка неделя" и БНТ е закон за него и че може да бъде обявен за нищожен само в съда. Това известният водещ коментира по повод заседание на медийната парламентарна комисия с дневен ред единствена точка -"разглеждане на решение на Комисията за борба с корупцията от септември 2004 година и изслушване на Управителния съвет на Българската национална телевизия във връзка с външните продукции на БНТ".
Депутатът от ДСБ Благой Димитров отдавна критикува Кеворк Кеворкян, като казва, че контролира "35-те милиона от реклама на БНТ и ги точи чрез подставени лица, заяви наскоро депутатът от ОДС Благой Димитров". Според него всички договори с външни продуценти с БНТ се договарят с водещия на "Всяка неделя". http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

БНТ спря Кеворкян! ”Всяка неделя” не се явила на конкурс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.60 секунди