изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:06 EEST
Почина големият български певец Емил Димитров    
Новини На 64-годишна възраст почина големият български певец Емил Димитров, обичан от няколко поколения българи.


След тежко боледуване любимецът на няколко поколения българи Емил Димитров почина днес, 30 март, в 11.20 часа.
Емил Димитров е роден на 22 декември 1940 г. в Плевен. Дебютът му като певец е през 1960 г. и той скоро се превръща в един от най-популярните изпълнители в България. Автор е на повече от 80 песни.
Изнася концерти в почти всички европейски страни. Има издадени о
коло 30 албума и много плочи от "Балкантон". Незабравими са неговите песни "Моя страна", "Моряшко сбогом" , “Арлекино” и др.
През 1999 г. певецът получи мозъчен инсулт и здравословното му състояние рязко се влоши. Миналата година през март президентът Георги Първанов посети певеца в дома му и му връчи почетния президентски знак. Тогава певецът преживяваше с пенсия от 90 лв.
"Емил Димитров беше най-големият", заяви примата на българската естрада Лили Иванова по повод смъртта на големия български певец, предаде БГНЕС. Според Христина Ангелакова "Хората от нашето поколение си оформяха мнението към този тип музика и тя ни правеше да бъдем горди не само в България, но и в Европа. Дано да се роди и има и друг Емил Димитров."
Богдана Карадочева казва, че си е отишъл "кралят на българската музика".
"За Емил Димитров мога да кажа всичко добро", сподели с прискърбие за “Фокус” композиторът Найден Андреев.http://dnes.dir.bg

Почина големият български певец Емил Димитров

 София. На 65-годишна възраст почина легендата на българската естрада, най-големият български певец Емил Димитров, обичан от няколко поколения българи.
Емил Димитров Димитров е роден на 22 декември 1940 г. Дебютът му е през 1960 г. и скоро се превръща в един от най-популярните изпълнители в България. В началото на 70-те години сключва договор с френски грамофонни издателства, работи с оркестъра на Пол Мориа, пее на една сцена с Демис Русос, "Карпентърс", Аструд Жилберто, Милва, Ал Бано, Жилбер Беко, Енрико Масиас.
Преоткривайки неговата песен "Арлекино", Ала Пугачова печели Голямата награда на "Златният Орфей" през 1975 г. През 1962 г. на Фестивала в Сопот печели трета награда с "Арлекино", а през 1973 г. за "Моя страна" получава почетна грамофонна плоча на ФРГ.
Емил Димитров е автор и изпълнител на повече от 80 песни. Изнася концерти в почти всички европейски страни. Има издадени около 30 албума и много плочи от "Балкантон". Незабравими негови песни са "Моя страна", "Моряшко сбогом" , “Арлекино” и др.
Поклон пред паметта му!  http://www.focus-news.net

ПРИПОМНЕТЕ СИ ПЕСЕНТА "МОЯ СТРАНА, МОЯ БЪЛГАРИЯ!"

 


Сходни връзки

Почина големият български певец Емил Димитров | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Почина големият български певец Емил Димитров
Автор: Anonymous да 2006-01-30 @ 18:51 EET
Не може да няма коментари по тази болна тема. Ей самозабравили се българи! ЕМИЛ беше НАЙ-ГОЛЕМИЯТ!!! ПОКЛОН!!!
Почина големият български певец Емил Димитров
Автор: Anonymous да 2006-01-31 @ 08:51 EET

Поклон пред паметта му!

Винаги ще помним неговите песни ... "Моя страна..."


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди