изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:07 EEST
НТС ОТБЕЛЯЗА ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА КЪМ ВЕТЕРАНИТЕ    
ОбществоПразник на благодарността към ветераните се състоя вчера в Научно-техническите съюзи в Добрич. На него бяха поканени около 80 души - общественици, бивши председатели на дружествата и т.н.

В момента председател на организацията в Добрич е зам.-кметът Иван Колев, е секретар - Марин Василев. "Идеята ни е да благодарим на ветераните, които са създали научно-техническата интелигенция в Добричка област" - подчерта г-н Василев. Тази година се навършват 120 години от създаването на НТС в България, а догодина добричката структура ще чества 65-ата си годишнина.
Началото на българското техническо дружество е поставено в Русе през 1885 г. То си поставя за цел да съдейства за развитието на техниката и техническия поминък в България. За председател е избран военният инженер Симеон Ванков. В Добрич структура на НТС е създадена през 1941 г. Днес това е модерна неправителствена организация с ново значение в обществото, подчерта г-н Василев. През м.г. са спечелени два проекта. Единият е пред Корпуса на мира за изграждане на компютърна лаборатория към УКЦ, а другия по линия на ФАР на тема "Учене през целия живот и професионално образование и обучение". До края на 2005 г. трябва да бъде осъществена професионална подготовка на 60 безработни лица от Генерал Тошево и региона.
 


Сходни връзки

НТС ОТБЕЛЯЗА ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА КЪМ ВЕТЕРАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди