изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:04 EEST
Поклонение за Емил Димитров в родния му град Плевен    
Общество В Плевен – родният град на Емил Димитров, през целия ден не спря потокът от хора, които се прощаваха с големия български певец. В траурната книга стотици плевенчани изразиха своята огромна любов и благодарност към легендарния изпълнител.

Със смъртта на Емил Димитров България осиротя, но неговите песни ще останат живи в душите на много поколения българи. Това са само част от прощалните слова в траурната книга. “От сърцето се откъсва част от живота на всеки един българин. Предполагам, че от най-малкото поколение, което сега се ражда, дори и те ще го запомнят. Дори и политик не може да се сравни с това, което той е дал на България”, сподели Валя Николова.

“Много добър, той пее много хубави песни за свояна страна. Просто изключителен човек. Много е добър”, каза 11-годишната Елизабет. “Спомням си песните, “Арлекино”. Всичко си спомням. Просто такъв певец дали ще има някога”, каза Нина Николова. Да изкаже своята почит към Емил Димитров дойде и 85-годишната му учителка по френски език Николайка Асенова.

На фасадата на родната къща на Емил Димитров ще бъде поставен бронзов барелеф в памет на певеца. Улица “Марица”, на която се намира домът, ще носи неговото име. В бъдещата алеята на славата в Плевен ще бъде издигнат паметник на големея певец, заедно с барелефите на изтъкнатите плевенски творци Григор Вачков, Катя Попова и Георги Парцалев. Концертната зала на читалище “Съгласие” вече носи името на Емил Димитров.   http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Поклонение за Емил Димитров в родния му град Плевен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди