изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 06:58 EEST
МАЛЪК ЗАВОД ЗА КОНСЕРВИ ОТ РИБА ЩЕ СЕ СТРОИ В КАВАРНА    
Новини

Пред НДТ - Цонко Цонев - кмет на община Каварна

- Г-н Цонев, както съобщиха някои централни електронни медии, деловото ви посещение в областта Санкт-Петербург се оказа повече от успешно. Голямата изненада е ангажиментът за изграждането на малък завод за приготвяне на рибни консерви, които ще инвестира руската фирма “ГФРК” от гр. Выборг.



При това продукцията ще се изнася в Русия. Колко нови работни места очаквате?

- Още сме в процес на проучвания на капацитета на завода, но собствениците на фирмата заявиха, че по-малко от 50 работни места няма да има. Впрочем, важното е, че Каварна излиза на руския пазар. Знаете, че риболовът дава препитание на доста хора от общината, а най-вероятно ще се наложи да работим и с рибари от Балчик и Шабла. Но да не слагаме тигана преди тигана.

- Ще може ли Каварна да осигури действително прием на договорените летовници от Русия. Твърдите, че руските туроператори са заявили 10 000 туристи?

- Не са 10 000, колегите ви са сгрешили. Става въпрос за 7000 души, които са договорирани чрез 3 фирми, обслужващи 4 големи завода и някои по-малки предприятия. Но ние не сме говорили само за лятото. Най-вероятно ще се наложи да удължим сезона. По-големият проблем е, че трябва след завръщането си да осигуря места и в хотелски бази извън общината. Най-вероятно, ще се обърнем към колегите в Балчик и Кранево, но част от приходите ще дойдат при нас.

- Докъде стигнаха разговорите ви с министър Петканов за новите регистрационни табели на автомобилите от община Каварна?

- Знаете, че всичко започна на шега, а се оказа, че действително има възможност жителите на общината да ползват нови номера за автомобилите си , с наша буквена регистрация – КV. Европейският правилник разрешавал това. Неудобството ще бъде пререгистрацията, но мисля, че всеки каварненец ще може да се гордее с новата си регистрация от 1 януари 2006 г. Всъщност, това е част от една европейска програма за децентрализация на общините и тя вече се прилага в Италия и Чехия.

НДТ

 


Сходни връзки

МАЛЪК ЗАВОД ЗА КОНСЕРВИ ОТ РИБА ЩЕ СЕ СТРОИ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди