изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:13 EEST
100 ПОЖАРА СА ГАСИЛИ ОГНЕБОРЦИТЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2005 Г.    
Ред и сигурностС настъпването на пролетта се увеличава опасността от пожари, предупреждават огнеборците. Статистиката сочи, че честа причина става небрежното боравене с открит огън

100 пожара са гасили огнеборците в Добричка област от началото на годината до 28 март, съобщиха от Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност". При 48 от тях са нанесени материални щети. Според статистиката, за същия период на м.г. са възникнали 90 пожара. Констатацията е, че е занижена пожарната бдителност на гражданите.
С повишаването на температурите, засушаването и силните ветрове при настъпването на пролетта се увеличава и опасността от възникването на пожари в суха треви около пътищата, ж.п. линиите, пасища, горски насаждения и др. Статистиката от предходните години сочи, че най-често пожарите през този сезон се предизвикват от небрежно боравене с открит огън - опалване на растителни отпадъци, небрежно тютюнопушене, неспазване на условията за палене на огън в горите при излети и т.н. Традиционното пролетно почистване също нерядко създава предпоставки за пожари, защото често стопаните струпват отпадъците непосредствено в дворовете, градините и парковете, след което ги изгарят. При повечето случаи не се спазват елементарни противопожарни правила.
В тази връзка огнеборците съветват горимите отпадъци, по възможност, да се изхвърлят на сметища или други определени за целта места, извън територията на населените места, стопански и лични дворове. Паленето на огън да става само при тихо време, на места отдалечени от жилища, стопански постройки, фуражи и др. Да не се допуска деца да играят в близост до огъня, а също така с кибрит и други запалителни средства.
 


Сходни връзки

100 ПОЖАРА СА ГАСИЛИ ОГНЕБОРЦИТЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2005 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди