изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:14 EEST
НИТО ЕДНО ДЖИПИ НЕ Е ПРИСЪСТВАЛО НА ЛЕКЦИЯ ЗА ТУБЕРКУЛОЗАТА    
Здраве

Нито един общопрактикуващ /ОПЛ/ лекар от Добрич не е присъствал на организираната специално за такива лекари от РИОКОЗ лекция за туберкулозата, посветени на световния ден за борба със заболяването.



Това стана ясно на вчерашното учредяване на Регионален съвет по здравеопазване. Лекцията е била уважена само от организаторите и представители на медиите. Джипитата са били поканени чрез писмо, което РИОКОЗ е изпратило до Сдружението на ОПЛ лекари в Добрич. Огромното си огорчение си от отношението към това социално значимо заболяване изрази директорът на РИОКОЗ д-р Светла Ангелова. Тя каза, че това не е първият случай, в който джипита не се отзовават на обучения. На лекции, на които са канени национални консултанти, са присъствали едва по 10-тина ОПЛ лекари. "За съжаление, за обучения по национални програми не се предвиждат коктейли" - допълни д-р Ангелова.

Присъстващите на учредяването на съвета по здравеопазване изясниха основната причина, поради която няма интерес към някои от обученията. Следдипломната квалификация на джипитата предвижда участието им в обучения, които им носят точки. За подписването на договор с касата, за упражняване на високоспециализирани дейности и др., е необходимо да бъдат събрани 150 точки за две години. Българският лекарски съюз /БЛС/ решава кои точно обучения да носят точки. Въпросното не е било такова.

Д-р Ангелова съобщи, че е изпратено писмо до Сдружунието на ОПЛ, с което се иска до 10 април срещата за туберкулозата да се проведе. "Ако не се състои, ще уведомим Националното сдружение на ОПЛ и БЛС". Управителят на ДКЦ 2 д-р Ивелин Марков предложи, в Добрич да бъдат проведени серия лекции за туберкулозата, но такива, които да носят точки на участниците. Регионалния съвет по здравеопазване реши да предложи на Районната лекарска колегия в Добрич да поиска от БЛС това както. НДТ

 


Сходни връзки

НИТО ЕДНО ДЖИПИ НЕ Е ПРИСЪСТВАЛО НА ЛЕКЦИЯ ЗА ТУБЕРКУЛОЗАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди