изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:09 EEST
КРАДЕЦ СЕ РАЗПЛАЩА С ЖЕРТВИТЕ СИ ЧРЕЗ ПОЩЕНСКИ ЗАПИСИ    
Ред и сигурност

Седем души получиха присъди от Районен съд Добрич, затова че в рамките на 15 дни откраднаха 50 животни в села от Добричка област. Апашите извършили 19 кражби в десет населени места. На уникален случай се натъкнаха добричките магистрати. 44-годишният А.А. от великотърновското село Шереметя изплащал на своите жертви пари чрез пощенски запис за откраднатите животни от него.



Това бе причината съдията по делото да вземе под внимание тези му ходове като смекчаващи вината обстоятелства и подсъдимият да получи тригодишна условна присъда с изпитателен срок. Водачът на бандата Л.Ж. от същото село вече е в затвора в Ловеч, където ще лежи още 6 години. Заедно с А.А. от великотърновското село той дошъл в Добрич, където установил контакт с Х.Х. от Добрич, В.Д. от Шабла, Р.М. от село Росеново, Е.Х от Добрич и С.С от Шабла. Всичките се надушили като крастави магарета и на 29 декември 1999 година започнали своята обиколка из областта за кражба на животни. Апашите участвали в различни конфигурации помежду си. Едни са се включили в част от престъпленията, а други във всичките. Групата, в която имало цигани и турци, целяла кражба предимно на овце и агнета. От домовете на жертвите имало задигнати и движими вещи като ел. мотори, фуражомелка и др. Крадците тръгнали от погранични села в Шабленско, като първата вечер били на три места - в село Свети Никола, Великово и в Добрич продали стоката. Тарашили още в домове, намиращи се в Каварненско, Балчишко и Добричко. Животните товарили в две жигулита със софийска и добричка регистрации. Стоката предавали на други лица, които препредавали за разфасоване на агнетата и овцете, а след това месото се продавало на килограм. Групата е действала предимно вечер. Крадците са влизали само в такива домове, в които нямало кучета. За времето от 29 декември 1999 до 12 януари 2000 година са задигнали 50 животни. Любопитното е, че крадците са се признали за виновни и се разкаяли за всичките 19 престъпленията, извършени в десетте населени места в областта, но за много от кражбите не могли да си спомнят. Как се е стигнало до тяхното залавяне? Единият от групата е станал обект на внимание на своите съседи, които забелязали, че всеки ден в двора му са били доставяни животни. Той бил издаден на полицията, а от там се е разплела и нишката. Част от животните са възстановени на собствениците им, като само А.А. е решил да се издължи на жертвите си като им броил откраднатото до стотинка чрез пощенски записи. За тежкото престъпление Районният съд постанови присъди между 3 и 7 години затвор. Единствено башколяча се разминал с присъда, тъй като казал пред съда, че не познава обвиняемите и че не знае, че стоката била крадена. Първото заседание на съда по овчата история е било дадено на 10 април 2002 година. По време на процеса са били разпитани 38 души. Част от хората, чиито животни са били задигнати, дали показания пред съда, но не доживели възмездието.

 


Сходни връзки

КРАДЕЦ СЕ РАЗПЛАЩА С ЖЕРТВИТЕ СИ ЧРЕЗ ПОЩЕНСКИ ЗАПИСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди