изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:29 EEST
БЧК ПОЛУЧИ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ АКТА ЗА СОБСТВЕНОСТ НА СГРАДАТА НА ДЦСИ    
ОбществоОбмисля се идеята центърът да се превърне в общежитие за деца в неравностойно положение, които да бъдат обучавани в пчеларство

 

 Областният управител на Добрич Иван Иванов вчера прие председателя на Австрийския младежки червен кръст Хайнц Грюбер, Генералния секретар на АМЧК Карл Цархубер и председателя на АЧК за Горна Австрия Рудолф Матле. Пред представителите на делегацията Ив. Иванов официално връчи акта за собственост на сградата на Детския център за социална интеграция в Добрич на д-р Артюн Еринозов - директор на областния съвет на БЧК. От пресцентъра на областната администрация съобщиха, че по време на срещата е обсъдено развитието и финансирането на проекта за детския център, който е реализиран съвместно с АМЧК. След предложение на областния управител и решение на Министерския съвет от 15 февруари т.г., собствеността върху сградата е прехвърлена безвъзмездно на сдружение "БЧК".
Постигнатите резултати по отношение на психо-емоционалното и физическо състояние на децата са най- добрият показател за значимостта на детския център за град Добрич, е мнението на областния управител. Той е изразил надеждата си, че след като сградата е вече собственост на БЧК, ръководството му и партньорите от АМЧК ще продължат да финансират програми, свързани с Детския център и ще инвестират капиталови средства в сградата и околната среда.
По време на срещата е станало ясно, че БЧК има идея да превърне центъра в общежитие за деца в неравностойно положение. Там да бъдат обучавани младежи в пчеларство, е идеята на д-р А. Еринозов и Добрин Драгнев - координатор на проекта. При завършване на образованието си младежите от Детския център ще получат по 2 пчелни кошера за начален старт в собствен бизнес.

 


Сходни връзки

БЧК ПОЛУЧИ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ АКТА ЗА СОБСТВЕНОСТ НА СГРАДАТА НА ДЦСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди