изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-17 @ 15:56 EET
Институтът за компютърни технологии на МВР от днес ще работи с нов, специализиран софтуер – дарение от САЩ    
Ред и сигурност

Новият софтуер ще подпомогне специалистите от института за по-бързото, качествено и съвременно извършване на експертизите, свързани с компютърни престъпления. То е оценка за активната работа на страната ни в борбата с престъпността и доказателство за ефективното ни сътрудничество с американските партньори - заяви заместник министър Румен СтоиловЕкспертите от Института за компютърни технологии към МВР днес получиха специализиран софтуер за работа при разследването на компютърни престъпления.  На церемонията присъстваха заместник министър Румен Стоилов, директорът на НСБОП генерал Валентин Петров, директорът на Института за компютърни технологии Валери Спасов, представители на Посолството на САЩ у нас, на Американската асоциация на юристите, експерти от института.
От името на ръководството на МВР заместник министър Румен Стоилов прие американското дарение и благодари за поредната проява на партньорско отношение в традиционно доброто сътрудничество с американската страна в борбата с престъпността.  “Днешното дарение е различно заради неговата голяма значимост за един малък колектив от ИКТ, чиято работа не е особено позната сред широката общественост, но е от изключителна важност в противодействието на престъпните прояви в киберпрострпанството” - бе оценката на зам. министър Стоилов.   Заместник посланикът на САЩ у нас г-н Джефри Левийн, който връчи дарението от името на правителството на САЩ, бе категоричен, че с възможностите, които предоставя, софтуерът ще подпомогне екипа на института в разследването на компютърни престъпления. “Ние сме партньори в усилията ни в борбата с престъпността и аз благодаря отново за партньорството между нас”- бяха думите на г-н Левийн.
Дареният специализиран софтуерен продукт (EnCase software) се използва за извършване на  програмно-технически експертизи за подпомагане разкриването на престъпления, свързани с използването на информационни и компютърни технологии.  Новият продукт ще бъде ползват основно от експертите от създадения през 2000 г. Сектор “Компютърни експертизи”. В неговите функции влиза извършване на програмно-технически експертизи за подпомагане разкриването на престъпления, свързани с използването на информационни и компютърни технологии - поясни директорът на ИКТ Валери Спасов. Чрез предоставянето на 6 лицензии от софтуeра се откриват нови възможности  за изготвяне на програмно-технически експертизи в областта на компютърните технологии и комуникации. Осигурява се по-оперативно действие, за изследване на Windows XP файлове, системни файлове и други практически възможности.
Дарението е част от дейността на  Програмата за наказателноправна реформа на Американска асоциация на юристите „Правна инициатива за централна Европа и Евразия.”

 


Сходни връзки

Институтът за компютърни технологии на МВР от днес ще работи с нов, специализиран софтуер – дарение от САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди