изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:18 EEST
Ибряма свири на ромския празник в Каварна    
Култура Почти в цялата страна празнуването на Международния ден на ромите беше отменено. В Каварна обаче празникът се готви повече от два месеца.

Вече е готово парчето, което Иво Папазов-Ибряма ще изпълни на церемонията при подписване на договора между България и Европейския съюз. Предстои да го запише в студио, но засега музикантът категорично отказа да издаде как ще се казва. Днес Ибряма беше най-аплодираният изпълнител на ромския празник в Каварна.

Почти в цялата страна празнуването на Международния ден на ромите беше отменено. В Каварна обаче празникът се готви повече от два месеца. Един от най-скъпите гости в ромския квартал беше Иво Папазов с оркестъра си.

Независимо от признанието, което получил след наградата на Би Би Си, Ибряма сподели, че най-голямата чест за него е да свири в България. Затова приел и поканата на ромите от Каварна.

"Аз искам да съм любимец на българите, на народа. Най-хубавата награда е посрещането на българите", сподели музикантът.

Той каза още, че ангажиментите му след наградата на Би Би Си ставали все повече, като заваляли и предложения от много чужди звукозаписни компании. Той не е останал незабелязан и за политическия елит на България. Политиците му предлагали да стане депутат.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Ибряма свири на ромския празник в Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди