изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:13 EEST
90 ВИСШИСТИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА В АЛБЕНА    
Общество90 младежи с висше образование на възраст между 23 и 29 години ще работят в курорта Албена в продължение на два месеца, благодарение на проект "Да задържим младите у нас - координиране на търсене и предлагане на млади специалисти".

Той се реализира от частна трудова борса "Авангард Персонал Консултинг" ООД, в партньорство с "Албена" АД и се финансира от програма ФАР-2002 на ЕС. На пресконференция бяха разяснени целите и очакваните резултати от реализацията на проекта, за които НДТ вече писа.
Проектът официално стартира на 1 април, съобщи управителят на фирмата Павел Павлов. Той предвижда висшистите да работят в различни звена на Албена. Извършена е информационна кампания за набиране на кандидатите. Желание да започнат работа в Албена са изявили над 300 висшисти. П. Павлов посочи, че около 50 от тях са направили заявките си по интернет. Най-много са кандидатите от Добрич, но има млади хора от цялата страна - Варна, Бургас, София и др. Най-предпочитани са местата за организатори в туристическото обслужване - 111 кандидати, 89 са пожелали да работят в "Човешки ресурси", 81 - в "Маркетинг", 62 - в "Реклама" и др. Подборът на младежите, които ще започнат работа, ще бъде извършен съвместно с дирекциите "Бюро по труда" в областта, през втората половина на април ще бъдат проведени двудневни групови тренинги, на които окончателно ще бъдат избрани 90-те висшисти. Те ще започнат работа в началото на сезона. Проектът предвижда 27 от тях след изтичане на двумесечния период на изпитване да останат на постоянна работа в курорта.
Проектът е на стойност 63 147 евро. Голяма част средствата ще бъдат изразходвани за заплати на включените в реализацията му. Те ще получават по 150 евро на месец. Задължително условие към кандидатите е да са завършили някоя от степените на висше образование и да имат регистрация в ДБТ. В България през тази година се финансират само 12 проекта, насочени към безработни млади хора с висше образование, в Добричка област това е единственият.

 


Сходни връзки

90 ВИСШИСТИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди