изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:33 EEST
АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА ВОДИ ЛИСТАТА НА НДСВ В КЪРДЖАЛИ    
Политика Антония Първанова ще води листата на НДСВ в Кърджали. Това стана ясно след заседание на Политическия съвет на НДСВ, на което премиерът Симеон Сакскобургготски обяви водачите на листи на НДСВ за парламентарните избори през юни.

Избирателите в Кърджали са 153 253. Мандатите са пет и на парламентарните избори през 2001 всички са спечелени от ДПС, показа справка в архива на Агенция “Фокус”. Емил Бенатов водеше листата на НДСВ в Кърджали през 2001 година.
На местните избори през 2003 година в Кърджали печели Хасан Азис от ДПС -58,29 %, а подкрепеният от социалистите Димчо Михалевски, има 17 % от гласовете.
В местния парламент ДПС има 28 съветника, БСП – 7, СДС - 2 и др.
Антония Първанова е родена на 26 април 1962 в Добрич. По професия е лекар, специалност Медицина, Здравен мениджмънт, Обществено здраве, Здравна политика. Област, в която работи: Здравен мениджмънт, здравна политика. Семейно положение - има две дъщери.
В 39-то Народно събрание Първанова е депутат от 8 МИР – Добрич.
Член е на Комисия по труда и социалната политика, Комисия по здравеопазването, Комисия по европейска интеграция и Kомисия по външна политика, отбрана и сигурност.
През 2001 г. Антония Първанова влезе в Народното събрание като втора от листата на НДСВ в Добричка област, която се водеше от Енчо Малев. Тогава с много повече гласове НДСВ успя да вкара само двама народни представители, а от ДПС влязоха четирима души, начело с Ахмед Доган. Тогава с гласовете от Турция беше подменен вотът на добруджанци и единствено вестник "Нова добруджанска трибуна" поведе кампания против подмяната на вота и за унижаването на добруджанци от решението на Централната избирателна комисия и интригите на тогавашния премиер и лидер на СДС Иван Костов.

 ИА "ФОКУС"/НДТ

 


Сходни връзки

АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА ВОДИ ЛИСТАТА НА НДСВ В КЪРДЖАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди