изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:06 EEST
Учени създадоха дистанционно управление за мухи    
ЛюбопитноАмерикански учени от Уелския университет са изобретили пулт с дистанционно управление, който може да управлява движението на мухите дрозофили, съобщи Асошиейтед прес.

С помощта на лазерни лъчи мухите могат да бъдат заставяни да летят, да ходят или да махат с крила.

Благодарение на лазерните лъчи, учените могат да стимулират клетки от ''мозъка'' на мухата, които отговарят на определени действия. По думи на изследователите, сигналите, излъчени от пулта, дори могат да повлияят на особения вид безглави мухи. Резултатите от това изследване ще бъдат публикувани в августовския брой на списание ''Sell''.

Учените са изследвали, с помощта на този пулт, клетки от човешкия мозък и са разбрали кава е причината да бъдем агресивни или весели.

Отдавна се знае, че някои от клетките в човешкия мозък могат да бъдат възбудени и изследвани с електроди. Сега, с използването на пулта с лазерно лъчение, ще могат да бъдат възбуждани и стимулирани много повече клетки.

Според ръководителя на експеримента - професор Херо Мисънбок, неговите колеги са направили едно фантастично изследване и откритие. Фактът, че разбрахме какъв е механизмът на психическите разстройства в организма на човека, означава много за нас. http://www.dnes.bg/

 


Сходни връзки

Учени създадоха дистанционно управление за мухи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди