изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:57 EEST
АКО НЕ ПОЛУЧИМ ОТГОВОР, ПЕРИОДИЧНО ЩЕ БОЙКОТИРАМЕ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ    
НовиниЖители на община Крушари са направили подписка, която е адресирана до председателя на НС, президента на Р България, министър-председателя, Изпълнителна агенция "Пътища", областна управа, кмета на община Крушари, Областно пътно управление, както и до всички народни представители. В декларацията си те пишат:

"В резултат на неуважителното и безотговорно мълчание на властимащите институции по повод декларацията на обществеността от Община Крушари във връзка с неотложния ремонт на път III - 293 от републиканската пътна мрежа, заявяваме - ако до 25.04.2005 г. не получим точен отговор кои участъци от пътя с каква сума и в какъв срок ще бъдат отремонтирани, ще пристъпим към периодично затваряне на цитирания път и бойкотиране на предстоящите избори.
Започнатият в момента ремонт на участъците от път III - 293 е текущ и е на стойност 200 000 лв. Това не ни удовлетворява.
Обидно е за всички нас /над 7 000/ жители на общината да живеем с чувството на изоставеност и неуважение от страна на Държавата ни.
Живеем скромно, търпеливо, плащаме си данъците и всички задължения, а в крайна сметка ни имат за електорат, който е нужен и потребен само преди избори.
Обидно ни е и срамно!
Жителите на общината се обърнаха за съдействие и към вестника ни с няколко въпроса, които ние от тяхно име зададохме на шефа на Областно пътно управление инж. Дочко Дочев. Ето какво отговори той: "Дължината на пътя, за който става дума, е 25.7 км. Голяма част от него в момента е в процес на изкърпване и до три дни ще приключат кърпежните работи по цялата дължина, с изключение на 4 км, които са в участъка от разклона с. Росеново до с. Овчарово. Изпълнител на изкърпването е "Пътно строителство" АД, като за целта от общата сума за поддръжка на републиканската мрежа на територията на областта, която ни е дадена от Изпълнителна агенция "Пътища" за тази година - 800 хил. лв., ние сме отпуснали 110 хил. лв. Участъкът, за който стана дума по-горе, се нуждае от цялостно преасфалтиране. Разчетите ни са, че за да бъде извършено то, са необходими 854 хил. лв., които ние нямаме. За поредна година този пътен участък е заложен в програмата на управлението ни, на базата на която ни отпускат средства от София, но за жалост засега все още нямаме нито пари, нито пък категоричен отказ, че ще ни бъдат дадени през тази година".
 


Сходни връзки

АКО НЕ ПОЛУЧИМ ОТГОВОР, ПЕРИОДИЧНО ЩЕ БОЙКОТИРАМЕ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди