изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:50 EEST
НДТ ПОПИТА В САЙТА СИ: "ЗА" И "ПРОТИВ" ЗАБРАНАТА НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО    
Здраве

Анкета на тема "Какво мислите за тютюнопушенето?" публикува в сайта си в. "Нова добруджанска трибуна". Своето мнение изразиха 209 наши читатели. От отговорите на въпросите, които са зададени, е видно, че мненията относно прословутата наредба на Министерството на здравеопазването, която, слава Богу, не ни забранява да пушим вкъщи, са разнообразни.



28,23 процента от включилите се в анкетата в електронния ни вестник смятат, че със забраната на тютюнопушенето ще намалее броят на пушачите. Почти толкова - 27,23 процента, обаче смятат, че така се ограничават правата ни като личности. Долу-горе същият е и броят на включилите се в анкетата, които мислят, че така ще станем по-европейци - 26,32 на сто. По-малко са анкетираните - 17,70 процента, които смятат, че забраната на тютюнопушенето ще доведе до фалит на малки и средни фирми.

Противоречиви и на двата полюса - за и против, са и коментарите на читателите ни. "Забраната за тютюнопушене трябва да е във всички обекти с обществено предназначение, включително и в заведения за обществено хранене, за да можем да опазим здравето на децата ни. В момента са дискриминирани непушачите, защото за тях в заведенията се обособяват най-лошите места за сядане и ги гледат като извънземни" - смята наш читател, вероятно непушач. Поддръжник на същата идея допълва, че със забраната на тютюнопушенето хората ще са по-здрави и ще имат повече пари за семействата си и няма да тежат на здравната система за лечение на белодробни и ракови заболявания. Според друга група от читателите ни обаче, забраната е глупава и временна - всяко чудо за три дни. Един от тях споделя: "Както знаем - забраненото е по-сладко!" Друг пък обяснява как точно се "спазва" наредбата: "Влизаш в заведение и гледаш само една свободна маса, на която пише: "Маса за НЕПУШАЧИ" и намръщен се обръщаш към изхода! Сервитьорката ви вижда и казва "Седнете, ще ви сменим табелката" и ви носи табелка "Маса за ПУШАЧИ"! Така в цялото заведение се пуши и масата за непушачи става за пушачи! Така че законът пак го няма!".

 


Сходни връзки

НДТ ПОПИТА В САЙТА СИ: "ЗА" И "ПРОТИВ" ЗАБРАНАТА НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди