изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:13 EEST
Германски арест за 40 мюсюлманки от Родопите и сводниците им    
Ред и сигурност

В четвъртък приключи една от най-големите съвместни акции за последните години на българската и германската полиция.


Нанесен бе координиран удар срещу действаща на територията на Германия добре организирана мрежа за трафик на жени. В операцията са взели участие 320 немски полицаи, извършени са обиски в 17 сгради в Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония (Хановер, Кьолн, Хамбург). При обиските са иззети цели кашони с доказателствени средства, сред които многобройни фалшиви паспорти, предаде Би Би Си.
Задържани са 40 души, от тях 15 български момичета, които нелегално проституирали в Германия, и четирима сводници.
В Германия акцията е била координирана от най-висшето звено на полицията – Федералната криминална служба. В официалното съобщение за печата се казва, че операцията е била подготвяна грижливо и отдавна, а бандата е следена още от началото на 2004 г.
В същото време в България служители на НСБОП и РДВР-Пазарджик арестуваха в Пазарджик организатора на канала и двама негови помощници. Това са 45 годишният М.Л-организатор на канала, 21-годишният К.Л. и Ю. С., на 25 години.
Те вербували момичетата от българо-турски произход, които били откарвани с микробуси в Германия, Белгия и Холандия през Австрия. След това те били отвеждани във Франция, където били предавани на членове на престъпната мрежа, които ги принуждавали да проституират.
Български сводници упражнявали върху тях строг контрол в чуждата страна, понякога жените били препродавани на сутеньори и собственици на заведения от турски произход. Съвместното разследване, който започнало от началото на миналата година, установило, че жените били набирани от пазарджишкия регион. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Германски арест за 40 мюсюлманки от Родопите и сводниците им | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди