изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:48 EEST
ОТПАДЪЦИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ И ПОЛЕЗНИ    
Новини

Община Балчик приканва всички жители и собственици на имоти, служители на предприятия и учреждения на територията на общината да вземат участие в пролетното почистване и залесяване.



От миналата седмица започна (11-15 април) почистването на училищните дворове в селата Дропла и Соколово. В Балчик е предвидено засаждане на храсти в районите на квартал “Левски”, кв. “Изток”, почистване на улиците “Стара планина”, “Средна гора”.

През тази седмица (18-22 април) се организира почистване и засаждане на дръвчета и храсти в района на паметника на Васил Левски от децата при ОУ “Антим І”. Ще се проведе и конкурс на тема “Отпадъците могат да бъдат полезни”.

За Деня на земята - 22 април, който ще премине под мотото “Зелено бъдеще за децата ни”, учениците от СОУ “Христо Ботев” ще засаждат дръвчета и храсти в централната част на Балчик, както и в района на храм “Св.св. Константин и Елена”. Възпитаниците на ОУ “Св.св. Кирил и Методий” ще почистват прилежащите терени на училището и също ще засаждат храсти и дръвчета. Служителите на общинска администрация ще почистват района на улиците “Янтра” и “Д-р Живко Бончев”.

В дните, определени за почистване, на участниците ще бъдат осигурени чували, ръкавици и посадъчен материал от общинско предприятие “Благоустрояване и комунално строителство”.

Складирането на събраните отпадъци трябва да става само на определените за това места - в близост до контейнери и кофи, или на видно място по тротоара. Транспорт за извозването им ще бъде осигурен от предприятие “БКС”.

Боряна БОЖИДАРОВА 

 


Сходни връзки

ОТПАДЪЦИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ И ПОЛЕЗНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди