изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 23:14 EEST
ДОБРИЧ - С ВТОРА НАГРАДА ЗА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНА ОБЩИНА    
НовиниПрез миналата седмица се проведе Общо събрание на общинската мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия", чийто председател е кметът на Добрич Детелина Николова.

Участие в събранието са взели представители на министерствата на енергетиката, на икономиката, както и директорът на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков и други. Делегатите на събранието са приели отчетите за дейността на мрежата за миналата година, както и плана за работа през новата година. За председател на "ЕкоЕнергия" е била преизбрана Детелина Николова - кмет на Добрич. Общината ни е била отличена също с втора награда в конкурса за енергоефективна община - апарат за ламиниране и грамоти за общинските специалисти, работещи в тази сфера. Общото събрание на мрежата е приело и декларация за обявяване на национална кампания сред българските общини в подкрепа на подготовката за присъединяване към ЕС. Прието е било и споразумение за сътрудничество в областта на енергийната ефективност и използването й като инструмент за подпомагане на устойчивото развитие на българските общини. Предстои това споразумение да бъде подписано от общинската мрежа ЕкоЕнергия и Националното сдружение на общините в България, като една от целите на споразумението е изграждането на национална база данни за енергопотребление в общините в страната.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ - С ВТОРА НАГРАДА ЗА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНА ОБЩИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди