изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:10 EEST
ФТС "БИЗОНЕ" - КАВАРНА, СЕ ВКЛЮЧВА В НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО В СВЕТА    
ЛюбопитноКметът на Каварна Цонко Цонев е получил покана каварненският фолклорен танцов състав "Бизоне" да се включи в най-дългото хоро в света, информираха от пресслужбата на крайморската община. Хорото ще се извие в центъра на столицата на 2 май.

В него ще участват танцьори от цяла България, а целта на организаторите е българското хоро да бъде вписано в книгата на рекордите "Гинес". 15 камери ще снимат най-дългото хоро на планетата.
Идеята бе анонсирана в края на миналата седмица и освен кмета на Каварна Цонко Цонев, веднага своята подкрепа са изразили и кметът на Варна Кирил Йорданов, както и градоначалникът на Плевен Найден Зеленогорски.
Вечерта на 2 май организаторите на Гинес-проявата са предвидили и празничен концерт, на който ще се представи всеки танцов състав. По време на концерта Илия Луков ще отправи официална покана към всички фолклорни състави за участие във втория младежки фолклорен събор "С България в сърцето", който ще бъде открит в Каварна на 13 май.
 


Сходни връзки

ФТС "БИЗОНЕ" - КАВАРНА, СЕ ВКЛЮЧВА В НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО В СВЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди