изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:40 EEST
ЗАТВАРЯТ КРАНЧЕТО НА ИЗТОЧВАНЕТО НА БЮДЖЕТА ЧРЕЗ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ    
ПарламентДнес опозиция и управляващи дълго спореха кои закони да влязат в дневния ред на НС. Естествено, жълтите отхвърлиха програмата и предложенията на опозицията. НС избра заместник-омбудсман - Метин Казак, брат на депутата Четин Казак.

Хората на Костов възмутено заявиха, че избирането на човек от ДПС за зам.-омбудсман е поредният политически пазарлък между БСП и НДСВ. Гиньо Ганев защити своя заместник, като го определи като младо "необременено от външни влияния момче и личност с добро развито чувство за справедливост". Метин Казак е завършил международно право и досега е бил политически съветник в кабинета на Сакскобургготски. С гласовете на червени и жълти той стана зам.-омбудсман на България. За подуправител на БНБ бе избран Димитър Костов - финансов министър по времето на Жан Виденов. Отново спорове и скандали предизвика кандидатурата му. От ДСБ и СДС напомниха страшните години на хиперинфлация  и банкови фалити по времето на Виденов и казаха, че Димитър Костов е отговорен също за кризата във финансовата система. Червените и жълтите защитиха избраника си и го избраха. Само месец преди изборите БСП и НДСВ сякаш заровиха томахавките. Червените забравиха, че са опозиция и дават знак, че най-вероятно ще  работят заедно с НДСВ и ДПС и след изборите, като сформират дружеска коалиция.
В пленарната зала депутатите обсъждаха Закона за насърчаване на заетостта. Ако безработните откажат предложенията на бюрата по труда за подходяща  работа или курс за преквалификация, те няма да получават помощи и ще отпаднат от списъците на бюрата по труда - решиха депутатите. Под подходяща работа според закона се разбира работа, отговаряща на образованието и квалификацията на безработния и намираща се до 30 км от населеното място. Тези изисквания важат до 2 години след регистрацията на безработните, след този срок от бюрото могат да предложат и по-ниско квалифицирана работа. Лицата, които са регистрирани като безработни, са длъжни да изпълняват препоръките на трудовия посредник, както и да спазват сроковете и графици за посещения. Ако тези препоръки не се изпълняват, следва прекратяване на регистрацията на безработните лица. Също така ще се прекратява регистрацията, ако лицата не се явят в Агенцията  по заетостта, ако получат писмено известие от бюрото. Бюрото няма право да отказва регистрация  и на пенсионери, решиха още депутатите.

Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание

 


Сходни връзки

ЗАТВАРЯТ КРАНЧЕТО НА ИЗТОЧВАНЕТО НА БЮДЖЕТА ЧРЕЗ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди