изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:16 EEST
Русия - с 30 милиардери, футболният шеф Абрамович начело    
По света По брой на милиардерите Русия заема второ място в света след САЩ. В Клуба на "Златната стотица" има 18 представители на властта.

Собственикът на английския тим "Челси" и губернатор на Чукотския автономен окръг Роман Абрамович е най-богатият гражданин на Русия. Според списъка на 100-те най-богати бизнесмени на Русия, който се подготвя всяка година от известното списание "Форбс", състоянието на Абрамович  се оценява на 14,7 млрд. дол. Абрамович не е само най-богатият руснак, но и най-богатият човек, който живее във Великобритания, напомня Би Би Си.
Състоянието на лидера в миналогодишния списък Михаил Ходорковски, което тогава се оценяваше на 15,2 милиарда долара, е намаляло 7,6 пъти.
В списъка тази година има 30 милиардери – с 6 по-малко от миналата година. Цялото състояние, обаче, на участниците в клуба на “златната стотица” е нараснало с 4 милиарда и сега възлиза на 141 млрд. дол. Най-бедният участник в “златната стотица” е Николай Борцов с 280 млн. дол., натрупано от хранителната промишленост.
През миналата година на последно място в списъка беше бившият вицепрезидент на “Лукойл” Ралиф Сафин с 210 млн. дол.
В списъка има 18 представители на власта – 7 члена на Съвета на федерацията /горната камара на руския парламент/, 6 депутати от Държавната Дума, 2 депутати в регионални парламенти, 3 ръководители на региони. Най-богатият от тях е депутатът в Думата от Либерално-демократическата партия Сулайман Керимов с 2,6 млрд. дол.
Средностатистическият участник в “златната стотица” е вече по-млад с 4 години и сега е на 44 години. Най-младият в списъка е ръководителят на МДМ банка Андрей Мелниченко /1,6 млрд. дол./, който неотдавна навърши 33 години.
Най-възрастният е Владислав Тетюхин с 390 млн. дол. /цветна металургия/, който тази година ще навърши 73 години.
В списъка неизменно е Елена Батурина /съпругата на московския кмет Юрий Лужков/ - тя остава и единствената жена в “златната стотица”. При това за последната година Батурина е натрупала още 300 млн. дол. и сега богатството й възлиза на 1,4 млрд.
Припомняме, че миналата година, малко след публикуването  на списъка на най-богатите хора в Русия, беше убит главният редактор на руската редакция на "Форбс" Павел Хлебников. беше убит. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Русия - с 30 милиардери, футболният шеф Абрамович начело | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди