изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:15 EEST
РЕСТОРАНТ "БОРЯНА" В АЛБЕНА С ПРИНЦОВИ ИТАЛИАНСКИ СПЕЦИАЛИТЕТИ    
ТуризъмМайстор-готвачът Иван Иванов от Добрич две години е усвоявал тънкостите на средиземноморската кухня в заведение, собственост на принц Марио и принцеса Донатела

Иван Иванов е от Добрич. От малък харесва професията на кулинара и затова завършва Професионалната гимназия по туризъм в града. Започва работа в КК "Албена" през 1988 г. и продължава трудовия си стаж там и досега. През този сезон е главен готвач на ресторант "Боряна" с управител Александър Марков. Две години майсторът на черпака е бил в Италия.
"Съвсем случайно научих, че в Италия търсят готвачи - мъже. Реших да опитам и... се получи. Работих в частен кънтри клуб "Кастел" в курортното градче Остия на 20 км от Рим. Клубът е собственост на принц Марио и принцеса Донатела. Главният готвач, който ми разкри тайните на италианската кухня, бе сицилианец - Франко", разказа Иван Иванов.
Основните блюда на италианците са така наречената "паста" -  т.е.  различни видове макаронени изделия, които се сервират с различни сосове. Друго, което италианците консумират, са пиците, ризо и рибни блюда.
"Това, което отличава италианската от българската кухня е, че италианците не готвят със запръжки и ползват много подправки. Затова и техният начин на хранене - т. нар. средиземноморски, е много здравословен. От подправките босилекът е №1, следват риган и розмарин. Всичко се готви със зехтин. Супите на Апенините не се правят със застройка", разкрива тайни от кухнята Иван Иванов.
В почти 20-годишната си кариера роденият в Добрич майстор- кулинар два пъти е подготвял коктейлите на bTV за рождения ден на медията, бил е и главен кулинар на коктейла на "Златната антена". Стоян Чешмеджиев, познат като шеф на радио "Варна" и на БТА, е бил сред клиентите му. Майстор-кулинарът често е приготвял любимата му добруджанска баница с рачел.
За гостите на ресторант "Боряна" Иванов и екипът му ще предлагат 17 вида пици, 10 вида от класическата за италианците "паста", специалитетите Рома, Арко Балено и Ората Кростата, а най- сладката изненада е торта "Тирамису" по оригинална италианска рецепта, както и небезивестната Пана Кота.
 


Сходни връзки

РЕСТОРАНТ "БОРЯНА" В АЛБЕНА С ПРИНЦОВИ ИТАЛИАНСКИ СПЕЦИАЛИТЕТИ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Klient
Автор: Anonymous да 2005-05-16 @ 12:10 EEST
I kato vsishki predichni,nichto ne e naushil.No tai kato zarvulite preobladavat po moreto ot vsishki nazii,CHTE MINE.
РЕСТОРАНТ "БОРЯНА" В АЛБЕНА С ПРИНЦОВИ ИТАЛИАНСКИ СПЕЦИАЛИТЕТИ
Автор: Anonymous да 2005-05-17 @ 00:44 EEST
Albena i gotvashi!?!Te edna sviasna mamaliga za rumanskite turisti pone da se naushat da praviat.No nali nichto ne im se pravi,samo mangizi im se vzemat.Vij s bulamashite si moje da se haresat na kitaiskite turisti...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди